Сталинският "Альоша" или културна сцена на Тройката в Бургас

Quoted post


Гост

#17

2013-12-29 18:42

''Това е или ваша собствена заблуда или такава каквато се опитвате да внушите.''

Уважаеми Здравко, не съм заблуден, защото говоря от личен опит и наблюдения, а и не се опитвам да внушавам неверни неща, както някои хора тук, това е просто под достойнството ми...Аз основно говоря за созиалната политика и грижата за българското население. Как Вие можете да сравните живота, созиалните придобивки, материалното равенство, качеството на живот, които имахме преди, макар и с някои проблеми, и сегашния ужас на съществуване и унищожаване на хората???? Какво общо може да има тук между тези партии... Да сегашните управнци бяха (много от тях) в партииния, комсомолски състав, но това бяха най-ниското ниво и качество хора (познавам някои от тях лично)... И те показаха истинското си лице, когато дойдоха на власт... Тинята на тогявашната олигархия е на власт сега, разбира се в съюз сас световната мафия и монополи... Докато не ги изчистим няма да има живот в България.. Да, ние искахме промени, но не това, което е сега..или Вие смятате, че сега животът в България е добър:((( Може би сте млад и не познавате миналото, но най-важното за хората е материалната и социална база, работа, жилише, достъпно здравеопазване, етц. един показателен пример от Америка.. Имаше предаване, в което един сенатор каза, че капитализма не може да осигури на населението достъпно лечение, образование и др, това може да се осигури само от социализма.... Веднага започнаха да се обаждат хора и да коментират, че искат да се установи соц в Америка... Хората не се интересуват от името, интересуват се да имат Работа, да имат жилише, да имат нормални условия да отглеждат децата си...Интересуват се да има созц и материално равенство, което сега не съшествува и което преди съществуваше (особено сравнено със сега)... Когато говорим за която и да е партия това е задалжително условие - Създаване на много добри условия за цялото население, не само за себе си, патриотизъм, силна съдебна система или закони, премахване на клошарството, борба срещу корупция, проституция, дрогата, етц. Весели празници на всички сънародници и честита 2014 дано да е по-справедлива и щастлива... А за сведение аз съм политически емигрант и съм бил против БКП:)))) Но като видиш и опознаеш много нови неща, континенти, народи и полит, системи, 25 год по света тогава е нещо друго.. Силно се надявам 2014 да си дойда в България и да си поговорим лично на едно кафе и коняче.. Сигурно си по-млад от мен,, но няма значение:)))

Отговори


Гост

#73 Re:

2014-01-11 10:52:41

#17: -  

 Napqlno sqm sqgkasen s va6ite razsqjdenia, o6te pove4e 4e moiata sqdba e podobna na va6ata. Za sqjalenie predri4am 4e niama da se razberete s tozi Zdravko ta toi sigurno se e rodil kogato vie ste emigrirali...vsiaka godina se vrq6tam s Bqlgaria i opitvam da pogovoria s niakoi ot tiah no bezuspe6no. Omrazata im e mnogo diva, vpe4atleniiata im ot tova vreme e primitivno nasadeno glavno ot podobni na redaktora na tazi peticia.

Prez April se vrq6tam za 6 meseca v Burgas. Po-dobre e nie dvamata da se sre6tnem na kafe i.... 

патро

#80 Re:

2014-01-22 03:52:48

 

#17: - капитализма не може да осигури на населението достъпно лечение, образование и др, това може да се осигури само от социализма.... Веднага започнаха да се обаждат хора и да коментират, че искат да се установи соц в Америка...

Да, в едно отношение ги "стигнахме американците" - здравеопазване, близо 15% от американците не са здравноосигурени, а цялата система е в безутешно състояние, и да, моят 92-год. дядо, също сердцае за социализъм. Но повечето държави в ЕС се справят със здравната политика успешно - 6/8% субсидии от размера на вътрешния продукт. USA и с двойното не се справят, но реформата едва започва.

Но сравнения като "соЦиалните придобивки, материалното равенство, качеството на живот" - Що за шега!

Какво Ви е точно мнението относно паметника, така и не разбрахме.