Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#1855 Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 19:45

#1813: Panglot - Re: Re: Re: Re: Panglot

Нали осъзнаваш, че и твоите доводи не са от най-добре аргументираните, приятелю?
Не искам да споря. Всеки има глава на раменете - да си я носи. Да си взима осъзнатите решения. Не обичам, обаче, друг да взима решения за здравето ми. Хеле пък бай Пешо, дет' си е свикнал цЕл живот да пафка у колхоза. И си мисля, че сме уж европейско, уж хай левъл общество. И като такова, морално сме длъжни да не се убиваме взаимно по такъв тъп начин(има и по-креативни, нали). Иначе казано - пушачът има глава на раменете да пуши. Аз пък, имам глава на раменете, да си понеса последствията от действията, когато някой реши да трови детето ми, което седи до него и му влиза дим в носа(не говоря за нощен клуб, разбира се). Заради неначешан навик - ми тъпо е.
На практика почти всичко около нас е вредно, да. Но единствено от нас зависи да ограничим, доколкото е възможно, вредностите. Това не означава, че ще спра да посещавам заведения. Ще спра да посещавам тези, в които се пуши :) И ще си пуша отвън на въздух :)

Виждам, че имаш необходимият морал като пушач, отстоявай го, не плюй върху него.
Поздрави!

Отговори

Panglot

#1874 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 20:00:16

#1855: - Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

Срещу омраза от толкова много хора е трудно да се аргументираш на всеки един но се опитвам благодаря.

Както казах и в предишни коментари абсолютно съм съгласен за тровенето на детето и така нататък, но всичко опира до морални ценности. Аз никога няма седя да одимявам някое дете до мен. Ако видя че на една пейка седи пушач на друга не пушач ще седна до пушача да си пушим двамата и да не пречим на другия човек. Но всичко това отново е морални ценности. Трябва да се обърнем към хората, а не към закона. Аз не целя с целия този спор да се преборя за правото да тровя хората. Искам да се спре цялата тая омраза и да процедираме като цивилизовани хора. Може ли хората тук да говорят за 21ви век и цивилизованост и едновременно с това да седят и да обясняват, как пушачите били нахални, да хващат гората и прочее. За каква цивилизованост говориме тогава, питам аз? Хайде да използвам тогава лафа ти за бай Пешо. Цялата тая работа ми звучи като, бай Пешо мрази бай Гошо затова отишъл при кмета да го убеди и той да мрази бай Гошо. Сиреч непушачите са намразили пушачите ама вместо като хора да се разбираме едните с другите, се търсят закони за да ограничават пушачите.
Цивилизованост...