Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Panglot

#1874 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 20:00

#1855: - Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

Срещу омраза от толкова много хора е трудно да се аргументираш на всеки един но се опитвам благодаря.

Както казах и в предишни коментари абсолютно съм съгласен за тровенето на детето и така нататък, но всичко опира до морални ценности. Аз никога няма седя да одимявам някое дете до мен. Ако видя че на една пейка седи пушач на друга не пушач ще седна до пушача да си пушим двамата и да не пречим на другия човек. Но всичко това отново е морални ценности. Трябва да се обърнем към хората, а не към закона. Аз не целя с целия този спор да се преборя за правото да тровя хората. Искам да се спре цялата тая омраза и да процедираме като цивилизовани хора. Може ли хората тук да говорят за 21ви век и цивилизованост и едновременно с това да седят и да обясняват, как пушачите били нахални, да хващат гората и прочее. За каква цивилизованост говориме тогава, питам аз? Хайде да използвам тогава лафа ти за бай Пешо. Цялата тая работа ми звучи като, бай Пешо мрази бай Гошо затова отишъл при кмета да го убеди и той да мрази бай Гошо. Сиреч непушачите са намразили пушачите ама вместо като хора да се разбираме едните с другите, се търсят закони за да ограничават пушачите.
Цивилизованост...

Отговори

Виктор

#1882 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 20:08:28

#1874: Panglot - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

Разбиране като хора :D За съжаление и от двата лагера има хора които са готови да спорят доста по въпроса. Но когато отивам някъде, за да се видя с приятелите си не искам да спорим и "да се разбираме като хората", като преди забраната често разбирането е в полза на малцината пушачи, за сметка на здравето на другите и за сметка на кефа на всички.


Гост

#1906 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 20:30:46

#1874: Panglot - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

Именно липсата на цивилизованост налага законите. Но в нашето общество и на законите гледаме лежерно "Кой, той, он на мен ли че ми каже, бе?"