Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Panglot

#1813 Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 19:08

#1801: - Re: Re: Re: Panglot

Аз също съм пушач и не тровя всички около мен приятелю. Но просто доводите на хората тук или ги няма или са безсмислени. Може да не е канцерогенно като някой мирише или пърди около теб, но в конкретния пример говорех конкретно за гледната точка на това кой на кого пречи. Също така ти говориш за персонал, но не взимаш на предвид всички други работи в, които има неща много по вредни за здравето от пасивно пушене. Както можеш да избираш работата без този закон и да мислиш за здравето си, така ще можеш и ако се отмени този закон, само че ще трябва да имаш на предвид и че в заведенията се пуши. За 3тото ти мога да ти кажа че 90% от посещаващите нощни заведения са пушачи и недоволните са доста доста повече от доволните.

Отговори


Гост

#1855 Re: Re: Re: Re: Re: Panglot

2013-05-28 19:45:41

#1813: Panglot - Re: Re: Re: Re: Panglot

Нали осъзнаваш, че и твоите доводи не са от най-добре аргументираните, приятелю?
Не искам да споря. Всеки има глава на раменете - да си я носи. Да си взима осъзнатите решения. Не обичам, обаче, друг да взима решения за здравето ми. Хеле пък бай Пешо, дет' си е свикнал цЕл живот да пафка у колхоза. И си мисля, че сме уж европейско, уж хай левъл общество. И като такова, морално сме длъжни да не се убиваме взаимно по такъв тъп начин(има и по-креативни, нали). Иначе казано - пушачът има глава на раменете да пуши. Аз пък, имам глава на раменете, да си понеса последствията от действията, когато някой реши да трови детето ми, което седи до него и му влиза дим в носа(не говоря за нощен клуб, разбира се). Заради неначешан навик - ми тъпо е.
На практика почти всичко около нас е вредно, да. Но единствено от нас зависи да ограничим, доколкото е възможно, вредностите. Това не означава, че ще спра да посещавам заведения. Ще спра да посещавам тези, в които се пуши :) И ще си пуша отвън на въздух :)

Виждам, че имаш необходимият морал като пушач, отстоявай го, не плюй върху него.
Поздрави!