Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Panglot

#1690

2013-05-28 17:35

Като гледам в този форум влизат някакви хора, оставят коментар "не искам пушек!" и никога повече не влизат отново. Никаква аргументация, никакви псевдоними, нищо.
Съжалявам непушачи но петиция като тази, в този и вид няма да стигне до никъде. Тук по ми прилича на протест, където просто всеки от тълпата извиква по някоя ключова фраза просто за да надигне глас. Предлагам ви или да се аргументирате или се откажете.

Отговори


Гост

#1717 Re:

2013-05-28 17:57:16

#1690: Panglot -

Това е защото никой не обича да спори с глупави и агресивни хора ;) Не ми отговаряй - няма да се опитвам да се аргументирам, нито да ти отговарям - всичко по темата вече многократно е писано.


Гост

#1727 Re: Panglot

2013-05-28 18:03:42

#1690: Panglot -

Добре, ще се аргументирам: Когато аз не пуша, не преча на пушача. Когато обаче той пуши, не само ми е неприятно, но и вредно за моето здраве. Когато пушачът пуши, той се налага над непушача, който няма избор и търпи вредния и неприятен дим. Редно ли е така?

Става въпрос за елементарно уважение - когато имаш навик, който е неприятен и опасен за другите, е нормално да не го правиш в тяхно присъствие. Ние, непушачите, нямаме нищо против това да пушите - дробовете са си ваши. Ние сме против това да го налагате на нас, които не искаме. Ние сме против да ни тровите с дима си, без да питате искаме ли или не.

Пушете си навън, на улицата, на открито - нямаме нищо против. Когато масите в заведението са на открито - също няма проблем. Единственото, което не искаме, е да се пуши в затворени помещения. Излезте навън, изпушете цигара, върнете се. Това е!

Говорите за правата си. Ами правата на нас, непушачите? Аз също съм гражданин на тази страна, също плащам данъци, спазвам законите и имам право да не ми бъде налагано да търпя тютюнев дим, който е не само неприятен, но също вреден и опасен!

А това с отделните зали за пушачи и непушачи не е ефективно, тъй като означава всяко заведение на практика да е 2 заведения. Няма нито място, нито ресурси за това. когато го въведоха това, повечето ресторантьори бяха против.

А това, че бизнесът едва ли не е фалирал заради забраната - не мисля, че хората ще спрат да ходят на заведения и да се забавляват. Излиза, че хората ходят на ресторант и дискотека само за да пушат, така ли? Стига глупости, моля ви се! Но така или иначе, кое е по-важно - здравето на хората и правата на над 50% от българите, които не пушат, или бизнес интересите? Ясно е, че за политиците най-важни за бизнес интересите и те ще спечелят.

Става въпрос за следното: вие, пушачите, когато отново ви разрешат да пушите - когато запалите цигара, просто да попитате непушача до вас "ще ви пречи ли?". Поне това може да направите, дори и без закон, нали?