В подкрепа на правителството на Бойко Борисов

Quoted post


Гост

#1125 Re: Re: Re:

2013-03-10 11:29

#1123: - Re: Re:

за какво Бойко Борисов да продължи да бъде премиер?!-за да изпразни до край фискалния резерв,сребърния фонд и здравната каса.той и неговия кабинет имат богат опит в тази дейност.

http://bulgarski.pogled.info/news/43742/Koi-e-vinoven-Zdravnata-kasa-otklonila-blizo-2-5-mlrd-lv-kam-fiskalniya-rezerv

Отговори


Гост

#1126 Re: Re: Re: Re:

2013-03-10 12:42:09

#1125: - Re: Re: Re:

Икономистите Петър Чобанов и Чавдар Николов остро разкритикуваха финансовия министър в оставка Симеон Дянков. "Рецесията в България започна през последното тримесечие на миналата година, но сега се задълбочава. С това, което направи Симеон Дянков, ние не можем да говорим, че сме стабилни, тъй като неговото присъствие в Министерство на финансите струва 7,5 млрд. - 4 млрд. нов дълг и близо 3,5 млрд. намаление на фискалния резерв. Цената е твърде висока. Ако се върнем към данните за БВП, виждаме, че последното тримесечие на 2009 г. имаме най-големия спад, реализиран до момента. Като става дума за тримесечие спрямо тримесечие от предходната година, когато той спря плащанията към малките и средни фирми", каза бившият председател на Комисията по финансов надзор доц. Петър Чобанов пред ТВ7.
Според икономистите в момента е важно страната ни да остане прикрепена към валутния борд, в противен случай конспиративните теории за сриването на лева и стопяването на големите заеми на олигарсите могат да станат реалност.
Те допълниха, че това е сценарий, познат от зимата на Жан Виденов. Рискът ще се избегне, като приемем еврото за основна парична единица, казаха още те.