Не на връщането на цигарения дим в заведенията

вече непушач

/ #1058 Re: Тема

2012-12-14 18:16

#1052: Гаден ПРОСТ Пушач - Тема

е, доста нашироко си разпрострял разсъжденията си, но ако сам и безпристрастно си ги прочетеш-едва ли ще се съгласиш с тях. не ми се ще точка по точка да се спирам на писанията ти, нито имам желание толкова просторно да пиша. та ще кажа само 3 неща - първото ще е въпрос - компанията ни е смесена-пушачи и непушачи. когато излизаме заедно, преди забраната винаги сме се подчинявали на желанието на приятелите пушачи да сядаме в отделението за пушачи, за да им е гот на тях. и нали непушачите са нетолерантни и злобни - съгласявали сме се с техните желания. и така щем не щем - всички пушим. кой активно, кой пасивно. в един момент ми додея и реших, че вместо да гълтам катраните на "приятелите", ще мина в групата на активните пушачи и аз. и пропуших, въпреки всички последствия - вонящи дрехи и коси, болки в гърлото, сутришна кашлица.след тоталната забрана обаче няма начин да угаждаме на пушачите. вече няма значение къде се сяда. който му се пуши-излиза. но понеже разговорите си текат, в компанията е интересно - излизат по-рядко и доста бързо се връщат(един + за тяхното здраве). непушачите излизат с тях, само когато са повели някой личен разговор. непристрастените пушачи като мен изобщо спряха опитите върху себе си, повечето не пушат. та какво ще препоръчате на смесени компании при евентуалното завръщане на залите за пушачи и непушачи? да избират приятелите си по показателя пушач-непушач и да не дружат с пушачи? или да си трайкат и да започнат отново да се самоизтезават в името на приятелството? но приятелство могат и трябва да проявяват само непушачите. пушачите са си привилегировани според вашите виждания?

второ: на работа - пушачите пак да са си привилегировани - на всеки 15-20 мин-пушпауза. непушачите, като по-долно качество хора - да работят нонстоп за същото възнаграждение. ами кой им е крив - да вземат да пушат и те. нима не сте чували този призив?

трето: колко много пари влизали в бюджета от пушачите-акцизи, данъци и прочие - сакън, вижте статистиките колко много повече разходи отиват за лечение на последствията от цигарения дим - ракови заболявания, астма, затруднено дишане и прочие. или ще кажете, че така се осигурява работа на докторите и гробарите? а може би ще предложите легализация на проституцията, леката и тежката дрога и прочие пороци? ами представяте ли си какви данъци могат да се смъкнат от тях? и какъв разцвет по нашите земи ще настане? не е достатъчно пияндетата на европа да идват тук и да куфеят по комплексите, като се държат като отвързани, защото тук и така може. нека да идват и наркоманите на света и спокойно да си харчат паричките тук. ще има работа покрай тях за всички.студено било на улицата и видители - пушачите щели да се разболеят. ама не излизат голи навън, нали? или да се забрани движението по улиците през зимата, защото е студено?

дали сте в състояние да разберете несъстоятелността на написаното от вас?