ДА СПАСИМ СГРАДАТА НА ОДК-ВАРНА!

димитрова

/ #43 Re: ПОКАНА

2012-12-14 15:52

#42: - ПОКАНА

Присъединявам се към поканата на Радостина Арсова!

Дали ще бъде включена в програмата за продажба  чрез търг, или за публично-частно партньорство (ПЧП)? Въпроса е еквивалентен на този дали ще бъде разстрелян или обесен някой - с тази разлика, че търгът ще предполага много участници и наддаване, докато ПЧП е начин на заобикаляне на многото участници - "избранникът" върши ремонт на опр.сграда, а в замяна получава "апетитната хапка" в сърцето на Варна - имота на ул"Пушкин"7, който вече на два пъти е осакатяван чрез реституции - първия път е реституирана част от двора на кръстовището и сега там има сграда на ф. "К." , които по лична хвалба на високопоставен общински служител, имали инвеститорски интерес и към сегашния остатък от имота, но след като разбрали, че има проблеми, са били готови да се откажат, но той (по негови собствени думи) ги е успокоил и обещал, че ще оправи нещата));  втория път бе реституирана ЗАЛАТА за танци на децата - на 1-я ет. от сградата на ОДК?!? , която вече 2 години стои затворена и децата непрекъснато питат - "Кога ще стачкуваме да си върнем залата? (децата бяха изкарани от нея преди 2 години по време на коледната ваканция - посред зима и преместени в Мл. дом).  (Миналата год. г-н Гуцанов и Костадинов предложиха да се изкупи дела на реститутите!).

Не е никак лесен казуса за сградата, но едно ми е ясно - базата на Мл.дом, както и настоящата база са много стари! Сега децата танцуват или в мазата на Мл.дом(залата е хубава, но само едно единствено малко прозорче се отваря за проветрение и , слизайки по много стръмните метални стълби към нея, дори и да не паднат по тях, те удря неприятна миризма (която естествено минава през дробовете им около 2 часа), или на 2-я му етаж - залата също не е лоша, но от резонанса и вибрациите на танците се клати както  целия етаж, така и всички врати - дори тези на стаите до стълбището (предполагам, че разбирате опасността за целостта на конструкцията на сградата)!

Младежкият дом е хубава култ.институция на  шумен  булевард - стоварваме децата и ги вземаме от автобусната спирка (1 година чакахме да бъде сложен парапет за безопасност, въпреки сезирането на общината за проблема)    , но тя не може да замени тишината, уюта и спокойствието на зеления двор с беседката на ул"Пушкин"7, където детето Ви спокойно може да Ви изчака, дори и да закъснеете - ще удари камбаната в двора, ще поскача по шахматната дъска... Колкото и чудно да Ви е, попитайте детето си на кое от двете места иска да е сградата му - 100 % ви гарантирам, че ще ви отговори - зеления двор...

Уважаеми родители, общественици, уважаеми властимащи , Уважаеми собственици на ф."К"!

Абсолютно съм уверена, че гражданската доблест на всички Вас ще позволи да намерим правилното решение за достойно , уютно и спокойно място за работа на нашите талантливи деца! Всеки от нас избира за детето си най-слънчевата стая, отделя от залъка си дори и в години на криза, за да може то да е щастливо и да твори на спокойствие! Абсолютно съм сигурна и уверена, че за бизнес интересите ще се намери друг имот, на друго място - пожелавам Ви го от сърце!

Но имота на "Пушкин" 7 е даден на ДЕЦАТА на Варна - те не искат нито банки, нито молове! Те искат тяхното райско кътче - в близост до Морската градина и ФКЦ„ където най-често са техните артистични изяви; където е достойното място за нашите деца, многократни медалисти от национални и международни конкурси, посланници както в страната ни , така и по целия свят на  нейните културни и фолклорни ценности, красоти и богатство -  нашето наследство!

Може би сред тях е утрешния ни  Президент, Министър-председател, Кмет илиОбластен управител( в ОДК има школи "Детски парламент" и "Европейски мост")?

Покажете им, че ценностите, оставени ни от нашите Възрожденци са все още живи - Образованието и Науката !

Докажете им, че изпълнявате клетвите си , полагани при встъпване на всеки един от Вас в длъжност: Да работите за обществените интересите и изпълнявате Конституцията и Законите на страната!

Конституцията на РБ в преамбюла си поставя принципи като равенство, справедливост,правата на личността, нейното достойнство, както  и  демократична, правова и социална държава.

В чл. 14 - "...децата са под закрилата на държавата и обществото"!.

чл. 15 - Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.

Чл. 21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото.

Чл. 23. Държавата създава условия за свободно развитие на науката, образованието и изкуствата и ги подпомага. Тя се грижи за опазване на националното историческо и културно наследство.

Чл. 55. Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.
Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
Пожелавам Ви да направите най-благородната и печеливша инвестиция в живота си - Инвестицията в БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА на Варна!




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...