ДА СПАСИМ СГРАДАТА НА ОДК-ВАРНА!

димитрова

/ #40 Re: Позиция

2012-12-13 19:58

#39: slavimih - Позиция

Уважаеми г-н Слави Михайлов, известна ми е тази Ваша позиция! Само че има едно голямо "НО"! Дори и в години на криза Държавата и Общината, при положение , че сме кандидат за европейска столица на културата, не бива да продават имоти, ползвани от Образователни институции! Освен противоморално, това е и противозаконно! Не бива масата на тези институции да се намаля, а да се увеличава! Нашите възрожденци са строили училища, а ние строим молове и банки! Нима са ни нужни плочки за 10 млн.лв. , било то и надписани с имената на нашите възрожденци? - дали Левски, или Ботев, или Караджата, Захари стоянов, Вазов или Паисий биха одобрили това? Или паспортизация на общинските имоти за 4 млн. лв.? В години на криза се икономисва от всички представителнии лъскави неща! не може хората да гладуват, а да се дават пари за такива неща и под предлог, че няма пари да се продават сгради, ползвани от образователни институции!

Г-н Михайлов, нито сираците, които Вие представлявате с Вашата организация, нито талантливите деца на Варна, каквито се обучават в ОДК заслужават такова отношение!  А Вие, ако действително милеете за интересите на първите и вторите, то защитавайте интересите им! А те са : "ние не сме наследили замята от нашите деди, а сме я взели назаем от нашите деца!"/ древна индианска притча/ и нещо , което прочетох тази вечер от дядо Вазов: "Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мрея ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло- какво ще да му завещайш?"

Уважаеми г-н Михайлов„ какво ще оставим на нашето потомство?

Каква ценностна система предаваме на децата си - това, че сградата им трябва да бъде продадена, за да бъде превърната в плочки, паспорти и бог знае какво още!

Та нима, след като са продадени вече 5 имота , ползвани от ОДК е построена нова сграда за тях? С какво ще е по-специална продажбата на поредния имот?

Завършвам с една велика мисъл :"Който затваря училища, отваря затвори!"




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...