За правото на работа, на инженерите-геодезисти
Светла Неделчева |
/ #162012-11-19 11:44Седя и се чудя на цялата олелия, която се вихри в Пловдив. Ами нали тези промени ги имаше и преди, нали и миналата година ги имаше и тогава никои нищо не каза за тях. Имам предвид чл. 17. Когато казах на колегите да отидат на събранието което се проведе в Пловдив, защото аз бях на контролен преглед и нямаше как да дойда, те ми казаха че нали миналата година ги коментирахме, какво пак ще ги коментираме отново. Този проекто закон виси на сайта на АГКК вече две години. Започвам да си мисля, че някои много се е изплашил да не му се развали статуквото. Дано не съм права, че регионалната колегия обслужва единични интереси. А аз съм за чл. 17. Ако ти стиска направи си фирма и работи, но не да си на работа във фирма независимо държавна или частна и да отклоняваш работа на частно, като ползваш служебно оборудване. Колкото до концесиите, не виждам какво ви плаши толкова. Ако ги пуснат поддръжките на търг, дали ще е по добре а. Тогава няма да има изисване да финансираш и създаваш нови карти, което води до осигуряване на работа на цялата гилдия. Никои няма да бъде ограничен да извършва дейности по кадастъра, просто фирмата спечелила концесията ще изпълнява част от дейността на службата по кадастъра. Аз подкрепям и това предложение, независимо че концесионер може да бъде и фирма от София или от където и да е, говоря за картите на територията на Пловдив. Защо не казвате нищо за това, че от 2008 г. държавата не е финансирала създаването на нито една кадастрална карта. Защо не правите нищо по този въпрос, а. Нали затова са браншовите организации. Защо не видях нито веднъж да подкрепите Ангел Янакиев и Мишо Настев в опитите им да осигурят работа на геодезическата гилдия. Имаше толкова отворени писма от двете страни, пресконференции , но защо ли не видях някъде да ги подкрепите и да питате защо няма финансиране от страна на държавата. Да кажете да и ние регионалната колегия на КИГ, КИИП, НТС и т.н. подкрепяме усилията на АГФ и КИГ да се осигури финансиране за създаване на карти. Защо ли? Доно не съм права, че обслужваме с тези си действия единични интереси на територията на гр. Пловдив. А колкото до това, че колеги ще бъдат как го каза " аргати в частни фирми". Нима служителите в фирмите "Геоекспрес" Минков, Кадастър-НИ -Ирина, Белла-БГ - Белчо в моята, при Весо или в която и да е фирма са аргати . Даже и в твоята фирма. Много ви моля колеги обяснете ми цялата олелия. Във всяка една от фирмите има колеги млади или стари които са трудови отношения, тях също ли ги приемате за аргари. Избрали сме си професия, която за съжаление не можем да се изпълнява от един човек. Винаги трябва да има екип поне от двама човека. А колкото до младите колеги, бих подкрепила и се радвам на всеки млад човек които е инциативен. |
|
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК КАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПОЗНАВАТЕЛНА СТОЙНОСТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Импийчмънт на Румен Радев
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА
2624 Създадено: 2025-06-02
Петиция за достойно заплащане на медицински работници
1367 Създадено: 2025-05-30
Да спасим една българска майка да не бъде екстрадирана в САЩ
976 Създадено: 2025-05-28
ПЕТИЦИЯ за правата на работещите в детските градини на Република България
2852 Създадено: 2025-05-21
Закони за чиста енергия без сеч на гори и унищожение на ценни земи
2979 Създадено: 2025-05-20
Йоана Богомилова беше дете, не статистика – НЕ на престъпната тишина в МБАЛ Шумен!
562 Създадено: 2025-06-02
Петиция за задължително присъствие на квалифицирано медицинско лице в дискотеките
4525 Създадено: 2025-05-26
Петиция за изграждане на околовръстен път на Кърджали
493 Създадено: 2025-05-27
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
2078 Създадено: 2025-05-10
За запазване на домовете в село Плана.
455 Създадено: 2025-05-26
Петиция за забрана управлението на електрически тротинетки, е-мотори, мотопеди, АТВ и е-колела от лица под 18 години
1624 Създадено: 2025-05-05
Подписка за ОТСТРАНЯВАНЕТО на Румен Радев от поста Президент на РБългария
9616 Създадено: 2022-08-10
ВРЪЩАНЕ НА ЧЕТВЕРОЕВАНГЕЛИЕТО НА ЦАР ИВАН АЛЕКСАНДЪР И ВИДИНСКОТО ЕВАНГЕЛИЕ В БЪЛГАРИЯ
272 Създадено: 2025-05-23
Искане народните представители да гласуват решение, с което да НЕ подкрепят безразборното изграждане на фотоволтаици и ветропаркове
146 Създадено: 2025-05-28
За разследване антибългарската дейност на Христо Грозев
98 Създадено: 2025-06-01
Петиция против застрояването на двора на Хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ “Княз Александър I”, гр. Пловдив
3375 Създадено: 2025-03-24
Петиция в подкрепа на изменение на ПУП за създаване на пешеходна връзка в Южен парк – район „Триадица“
208 Създадено: 2025-05-23
ПЕТИЦИЯ Да спасим дърветата на Габрово!
74 Създадено: 2025-06-04
ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ връчването на присъдената Голямата Славейкова награда за лирика за 2025 г.
65 Създадено: 2025-06-04
ЗА СПИРАНЕ на упадъчното риалити предаване "Ергенът" по bTV
179 Създадено: 2025-05-27