УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

Andy San

/ #365 МЕХРАН КЕШЕ КАТО НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ НАШЕТО ВРЕМЕ

2012-11-05 16:08

Иранският ядрен физик Мехран Кеше се занимава от десетилетия с теоретични изследвания в областта на плазмата и нейните фундаментални характеристики. И съответно на основата на своите теоретични разработки той предлага радикални технически решения на редица проблеми на съвременната цивилизация: енергийни, транспортни, медицински и други.

Неговия основен конкурент са проектите ТОКОМАК, при които се осъществява контролиран термоядрен синтез чрез сливане на ядрата на деутерий и тритий, които са изотопи на водорода и могат да се извличат от водата, като в резултат се получава хелий и се освобождава термоядрена енергия подобно на процесите в Слънцето.

За да протече описаната реакция в токамака, йоните на деутерия трябва да се нагреят до стотици милиони градуси. За удържането им при тази температура е необходимо да бъде приложено магнитно поле.

Мехран Кеше внимателно следи тези проекти и е убеден, че неговия подход към проблема е многократно по-ефикасен и евтин, защото плазмените му реактори използват разработената от него гравитационна технология Magravs.

Странен и многозначителен е фактът, че досега в Уикипедия няма нито дума за Мехран Кеше и неговата фондация.

Ако обаче догодина той успее да докаже, че неговите технологии наистина работят, светът ще бъде принуден да го признае по заслуги и да му връчи едновременно три Нобелови награди: по физика, медицина и за мир. Твърде вероятно дори да бъде номиниран като голям религиозен хуманист и миротворец за наградата "Темпелтън", получена за първи път през 1973 г. от Майка Тереза и връчена тази година на Далай Лама.