Аз искам съхраняването на целия парк "Бедечка" в Стара Загора

Първан Симеонов

/ #29

2012-10-23 09:58

Госпожо Манолова и госпожо Безименна, разбирам тревогата ви, но не разбирам тона ви. Имайте поне възпитание да не обиждате. Грозно (се) лъжете и явно не подозирате, че в днешни дни някой въобще може да мисли за нещо друго, освен за интереси, пари, бизнесмени Х и Y.

Не Ви съдя. Само искам още веднъж да Ви гарантирам: никой и по никакъв начин не стои зад мен. Стои само желанието ми паркът да не се застроява. От когото и да било! И - моля - не ме "светкайте" за формалния статут на парка. Въобще не става дума за това! Наясно съм, че вероятно в годините все някак са (или сте?) го добутали да изглежда "всичко по закон". Само дето има толкова много съмнения, че дори не искам да почвам Ви ги обяснявам. Но по-важното е друго: ако общината и вие сте искали, във всичките тези години е можело да намерите решение, което да не е в директен ущърб на обществения интерес. Но явно не сте искали това. Явно сте искали да строите точно там. Дано греша.

Ако четете внимателно това, което съм написал, а не търсите някакви конспирации, ще видите ясно, ми се ще и за вашия проблем да се намери решение. Но, простете, не приемам това, че "нивите на ТКЗС" (по Вашия израз) днес дават право на някого да застроява зелена площ. В най-добрия случай му дават право да вземе ниви другаде. Отивайте и обработвайте ниви! Дори застроявайте, ако щете! Но другаде, не в готова зелена площ.

Колкото до Аязмото, прекрасен повод ми давате да напомня още нещо. Формална логика като Вашата направи възможна появата на строителни огради в самото сърце на Аязмото години наред. И в момента ги има. И тогава някой си бизнесмен си е казал "всичко е по закон". Та, драги госпожи, напишете тук една петиция за Аязмого и аз ще съм първият, който ще я подпише. Тъкмо да видите, че хич не е трудно и ни най-малко не се изисква някой да ви плаща;)

Поздрави!