УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

Andy San

/ #232 Изпратено писмо

2012-09-03 00:28

ЕЛЕКТРОННО ПИСМО

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
gis@government.bg

Изпратено на 02.09.2012 г. в 23:30 часа.

Копия

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
press@president.bg

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
infocenter@parliament.bg

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
priemna@ombudsman.bg

ДО ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В КРАЛСТВО БЕЛГИЯ
embassy@bulgaria.be



Уважаеми г-н Министър-председател на Република България,

Пиша Ви във връзка с един проблем, който е от първостепенна важност за нашата страна и нейното бъдеще, а именно постигането във възможно най-кратък срок на максимална енергийна независимост.

Известно ми е, че този проблем е един от приоритетните както за Вашето правителство и лично за Вас, така и за нашия президент г-н Росен Плевнелиев.

Мога да Ви уверя, че този проблем вълнува също и немалко български граждани. Като балкански народ ние можем да се гордеем, че един най-великите гении и изобретатели, променили лицето на света, е един наш събрат - сърбинът Никола Тесла. А сънародникът ни Илия Вълков (1922-1998), известен на света под името Юл Браун, е признат днес за един от пионерите при използването на водата като неизчерпаем и екологично чист енергиен източник. За съжаление Илия Вълков живя и умря далеч от Родината си и повечето от неговите многобройни открития облагодетелстваха други страни, но не и България. Може би, затова едва съвсем наскоро за първи път в България и Европа, бе стандартизиран електрически генератор на газ на Браун.

В последно време се появиха оригинални теоретични разработки, предлагащи нови, крайно интересни и перспективни възможности за радикално решаване на енергийните проблеми на човечеството. Една от тях принадлежи на руския физик Виктор Катющик, който обоснова възможността за използване на гравитационни технологии за решаване на енергийните проблеми на човечеството. Втората подобна теоретична разработка беше предложена от иранския ядрен инженер Мехран Кеше, който основа в Белгия своя лична фондация и през последните години патентова своите изобретения в европейската патентна служба. Тази година Мехран Кеше предложи да дари безвъзмездно на човечеството правото на свободно ползване на тези патенти, като за целта покани на 06.09.2012 г. правителствата на всички страни, които биха желали да получат това право от него на среща в главната квартира на фондацията в Белгия. Първоначална представа за това, какво предлага тази фондация можете да получите от нейния специален видеоклип: Keshe Foundation Promo Intro Video (с автоматичен превод на субтитрите и на български език).

От сайта на фондация „Кеше” http://www.keshefoundation.org/ научихме, че България също е сред поканените страни на тази среща. За съжаление, обаче, не успяхме да разберем дали тази покана е стигнала до Вас, а също и евентуално какво решение е взел по въпроса ръководеният от Вас Министерски съвет.

Във връзка с това на 11 август аз и мои приятели пуснахме в Интернет специална онлайн петиция УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

В нея ние отправихме към Вас две искания:

1. Да потвърдите официално, че страната ни е получила покана от фондация "Кеше" за организираната от нея международна среща за отпускане на технологии за мирни цели на 06.09.2012 г. в Белгия и да информирате българската общественост дали представителство на България ще участва в тази среща или не.

2. Да поемете публично отговорността за евентуалното получаване или неполучаване на предлаганите ни от фондация "Кеше" като безвъзмездно дарение права върху ползването на нейните технологични патенти с всички произтичащи от това получаване или неполучаване икономически придобивки или загуби и пропуснати ползи за страната ни.

До този момент тази петиция е подписана от над 3 300 български граждани.

Ето защо, уважаеми г-н Министър-председател, предвид изключителната важност и неотложност на въпроса, Ви призовавам от свое име и от името на всички подписали тази петиция български граждани в максимално кратък срок да обявите какво е становището на Вашето правителство по повод на поканата на г-н Кеше за участие в срещата на 06.09.2012 г.
А също така ние Ви призоваваме да поемете политическата отговорност за своето решение по този въпрос, каквото и да е то.

С най-добри пожелания за нови успехи в името на България!

С уважение:

Андрей Ангелов
andysan@abv.bg