УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

skipmin

#226

2012-09-02 01:16

Ако подобна инциатива би била последвана и от друг големи компании , светът наистина би станал едно по добро място :)
Andy San

#227 До кого да адресираме личното си запитване относно петицията?

2012-09-02 13:25

1. Вие имате моралното право да адресирате личното си запитване си относно петицията си единствено, ако преди това сте я подписали и подписът ви (все едно видим или невидим) е бил потвърден.


2. Най-добре е да изпратите своето запитване от същия e-mail, който сте обявили при подписването и. И съответно да заявите, че отправяте своето запитване именно защото сте я подписали. Непременно включете в запитването си нейното наименование
УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!
и приложете линк към страницата и: http://www.peticiq.com/keshebgenergy


3. Петицията съдържа две конкретни искания единствено към министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов:

1. Да потвърди официално, че страната ни е получила покана от фондация "Кеше" за организираната от нея международна среща за отпускане на технологии за мирни цели на 06.09.2012 г. в Белгия и да информира българската общественост дали представителството на България ще участва в тази среща, или не.

2. Да поемат публично отговорността за евентуалното получаване или неполучаване на предлаганите ни от фондация "Кеше" като безвъзмездно дарение права върху ползването на нейните технологични патенти със всички произтичащи от това получаване или неполучаване икономически придобивки или загуби и пропуснати ползи за страната ни.

Крайният срок на първото искане е очевидно 05.09.2012 г.

Поради това във всяко едно лично запитване трябва да се наблегне основно на неотложността на отговора на първото искане в петицията.

Второто искане ще си остане актуално дотогава, докато не бъде удовлетворено. В случай, че първото искане не бъде изпълнено, то вероятно ще стане дори много по-актуално след 21.09.2012 г.

Поради това призивът ни за подкрепа на тази петиция ще продължи и занапред, докато това искане не бъде изпълнено!


4. Тъй като и двете искания в петицията са отправени единствено към министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов, то и нашето лично запитване трябва да бъде отправено единствено към него:

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
gis@government.bg

Копия обаче трябва да бъдат изпратени и на следните, указани в петицията адресати:

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
press@president.bg

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ infocenter@parliament.bg

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
priemna@ombudsman.bg

ДО ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В КРАЛСТВО БЕЛГИЯ
embassy@bulgaria.be


5. След като изпратите личното си запитване до министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов, е добре да отидете в дискусионния форум на петицията http://www.peticiq.com/forum/37098/start/225 и там да отбележите този факт, за да се знае колко души, подписали петицията са изпратили лично запитване до нашия премиер.
дентуерса

#228 УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

2012-09-02 16:24

запитване до оторизираните БГ органи от (Ден Са)
Милка Илиева

#229 Изпратени писма

2012-09-02 16:30

Днес, 02.09.2012 г. в 16:22 ч. от пощата си изпратих писмо
ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
gis@government.bg
Копия с текста на писмото до г-н Бойко Борисов изпратих и:
ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
press@president.bg
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
infocenter@parliament.bg
ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
priemna@ombudsman.bg
ДО ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В КРАЛСТВО БЕЛГИЯ
embassy@bulgaria.be
Павлина Костова
Гост

#230 Изпратени запитвания

2012-09-02 16:39

Аз също изпратих писмата си, интересно дали ще ни отговорят.

гражданинът костов

#231 какво пратих на нашите управници

2012-09-03 00:13

Уважаеми господа/дами,
Като млад и информиран български гражданин, най учтиво бих желал да ви попитам следното:

В последните месеци в обществото се заговори за фондация Кеше и нейните технологии. Фондацията твърди, че целта им е световният мир. Смятат да направят технологията си достъпна на всички правителства с която технология ще могат да се решат енергийните проблеми, проблемите на бедността(глад, липса на питейна вода...), както и здравословни проблеми като рак и множествена склероза. Действително звучи твърде добре за да е истина, поради което фондацията е организирала презентация пред световните правителства на която да представят своите идеи, патенти...

Въпросът ми е дали правителството ни е получило поканата за срещите на 6 септември 2012 и 21 септември 2012г. и смята ли нашето правителство да изпрати официални лица и учени, които да потвърдят или отрекат наличието на такава технология? Ако е лъжа - нищо не губим. Ако е истина, можем да сме от нациите пионери в разработването и използването на технологиите имайки предвид потенциала на нашите учени.

Ще съм много щастлив ако писмото ми бъде прието сериозно и много нещастен ако хората на които сме гласували доверие, с лека ръка решат да подминат въпросните събития.
Надявам се да не са верни слуховете, че връзките ни с определени държави и организации няма да позволят и ще блокират участието ни във въпросните форуми, както и че няма да изостанем драстично от нации като Италия Китай и Русия, които доколкото знам ще вземат участие.

С най-голямо уважение - гражданинът Костов

Усмихната и ползотворна седмица за всички.
Andy San

#232 Изпратено писмо

2012-09-03 00:28

ЕЛЕКТРОННО ПИСМО

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
gis@government.bg

Изпратено на 02.09.2012 г. в 23:30 часа.

Копия

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
press@president.bg

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
infocenter@parliament.bg

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
priemna@ombudsman.bg

ДО ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В КРАЛСТВО БЕЛГИЯ
embassy@bulgaria.be



Уважаеми г-н Министър-председател на Република България,

Пиша Ви във връзка с един проблем, който е от първостепенна важност за нашата страна и нейното бъдеще, а именно постигането във възможно най-кратък срок на максимална енергийна независимост.

Известно ми е, че този проблем е един от приоритетните както за Вашето правителство и лично за Вас, така и за нашия президент г-н Росен Плевнелиев.

Мога да Ви уверя, че този проблем вълнува също и немалко български граждани. Като балкански народ ние можем да се гордеем, че един най-великите гении и изобретатели, променили лицето на света, е един наш събрат - сърбинът Никола Тесла. А сънародникът ни Илия Вълков (1922-1998), известен на света под името Юл Браун, е признат днес за един от пионерите при използването на водата като неизчерпаем и екологично чист енергиен източник. За съжаление Илия Вълков живя и умря далеч от Родината си и повечето от неговите многобройни открития облагодетелстваха други страни, но не и България. Може би, затова едва съвсем наскоро за първи път в България и Европа, бе стандартизиран електрически генератор на газ на Браун.

В последно време се появиха оригинални теоретични разработки, предлагащи нови, крайно интересни и перспективни възможности за радикално решаване на енергийните проблеми на човечеството. Една от тях принадлежи на руския физик Виктор Катющик, който обоснова възможността за използване на гравитационни технологии за решаване на енергийните проблеми на човечеството. Втората подобна теоретична разработка беше предложена от иранския ядрен инженер Мехран Кеше, който основа в Белгия своя лична фондация и през последните години патентова своите изобретения в европейската патентна служба. Тази година Мехран Кеше предложи да дари безвъзмездно на човечеството правото на свободно ползване на тези патенти, като за целта покани на 06.09.2012 г. правителствата на всички страни, които биха желали да получат това право от него на среща в главната квартира на фондацията в Белгия. Първоначална представа за това, какво предлага тази фондация можете да получите от нейния специален видеоклип: Keshe Foundation Promo Intro Video (с автоматичен превод на субтитрите и на български език).

От сайта на фондация „Кеше” http://www.keshefoundation.org/ научихме, че България също е сред поканените страни на тази среща. За съжаление, обаче, не успяхме да разберем дали тази покана е стигнала до Вас, а също и евентуално какво решение е взел по въпроса ръководеният от Вас Министерски съвет.

Във връзка с това на 11 август аз и мои приятели пуснахме в Интернет специална онлайн петиция УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

В нея ние отправихме към Вас две искания:

1. Да потвърдите официално, че страната ни е получила покана от фондация "Кеше" за организираната от нея международна среща за отпускане на технологии за мирни цели на 06.09.2012 г. в Белгия и да информирате българската общественост дали представителство на България ще участва в тази среща или не.

2. Да поемете публично отговорността за евентуалното получаване или неполучаване на предлаганите ни от фондация "Кеше" като безвъзмездно дарение права върху ползването на нейните технологични патенти с всички произтичащи от това получаване или неполучаване икономически придобивки или загуби и пропуснати ползи за страната ни.

До този момент тази петиция е подписана от над 3 300 български граждани.

Ето защо, уважаеми г-н Министър-председател, предвид изключителната важност и неотложност на въпроса, Ви призовавам от свое име и от името на всички подписали тази петиция български граждани в максимално кратък срок да обявите какво е становището на Вашето правителство по повод на поканата на г-н Кеше за участие в срещата на 06.09.2012 г.
А също така ние Ви призоваваме да поемете политическата отговорност за своето решение по този въпрос, каквото и да е то.

С най-добри пожелания за нови успехи в името на България!

С уважение:

Андрей Ангелов
andysan@abv.bg

Гост

#233

2012-09-03 02:02

Смело напред!
Даниела Ангелова

#234 просто мнение

2012-09-03 09:48

защо, тези които са по-наясно с материята не дадат обяснение на невежите в областта?! Защо се критикуваме, вместо да се получи ценен диалог от форумите?! В крайна сметка, понякога това да не си обременен с познания в съответната област е добро, тъй като Тоя отгоре може да ти "налее" нещо, а за останалите "вещи в занаята" се изисква да упражнят опитността и знанията си с останалите. Така мисля.
Вячеслав Благоев
Монтана

#235

2012-09-03 10:22

Изпратено.
RA

#236

2012-09-03 10:31

Защо Българските Телевизии не вземат участие по въпроса КЕШЕ ?
RA

#237 Тема

2012-09-03 10:32

Защо Българските Телевизии не вземат участие по въпроса КЕШЕ ?
RA

#238

2012-09-03 10:35

Къде са независимите медии свободни журналисти и телевизионни водещи по въпроса - КЕШЕ
гражданка

#239 Re:

2012-09-03 12:53

#238: RA -

Ти все още ли си мислиш, че има независими медии??????


Гост

#240

2012-09-03 15:59

Някой получи ли отговор на запитванията към властимащите?
бо

#241 Re:

2012-09-03 20:54

#1: -

Да мечтаем е хубаво!

Да се самозалъгваме със супер несериозни измислици е тъпо.

Всички доценти, професори, инженери, инвеститори, ама всички са се наговорили и не искат да ползват феноменалната технология на Кеше, нали?

Или просто Кеше е поредната интернет успивка за мечтатели.


Гост

#242 до Бо

2012-09-04 11:27

#241: бо - Re:

В петицията има сигурно много доценти, професори, инвеститори, които именно искат да ползват технологията. Но тези които в момента държат петрола, а от там и всичко останало имат власт над медиите и затова по тях не се говори. Доста тактично пропуснаха срещата на независимите в Техеран, която е от огромно значение за бъдещето на планетата!

Електронен референдум

#243 Re:

2012-09-04 12:38

#1: -

Според Вас, правилна стъпка ли беше продажбата на държавното електроразпределение на частни инвеститори?

Гласувайте тук: http://www.bgreferendum.bg/?page=referendum&id=28

КК

#244

2012-09-06 07:50

Честито 6-то място!

Гост

#245

2012-09-06 08:02

ДО
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Господин министър-председател,

Обръщам се към Вас по повод поканата на Фондация „Кеше” до народите и техните правителства в цял свят. Изключителната обществена значимост и актуалност на темата доказват стремително нарастващият брой на включилите се в учредената във фейсбук „Инициативна група 21 септември” българи от страната и чужбина (https://www.facebook.com/groups/21.september/?ref=ts), както и безпрецедентно стремително нарастващият брой на подписалите Петицията „УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!” (http://www.peticiq.com/keshebgenergy) българи от страната и чужбина.
Информирам Ви, че адресирам това обръщение освен до Вас, до българската общественост, медиите и институциите на Република България.
Очаквам решение и отговор от Ваша страна на дискутираните в Групата и Петицията въпроси и многобройните запитвания, отправени до Вас по този повод.

Камен Костов
подписал

#246 строго секретно

2012-09-06 12:18

Във вестник "строго секретно" единствено има статия за фондацията и дори се споменава тази петиция.
От мене "браво" На вестника
Andy San

#247

2012-09-06 12:48

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ!

ОТ ВСИЧКИ ПРАЗНИЦИ, ТОЗИ НАИСТИНА Е НАЙ-БЪЛГАРСКИЯТ, ЗАЩОТО СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ИЗЦЯЛО НАШЕ, БЪЛГАРСКО ДЕЛО!

Ще видим как ще се развият нещата на фондация "Кеше" , но във всички случаи няма да стоим със скръстени ръце!

Нека не забравяме, че идеалът за откриването на неизчерпаем източник на евтина, общодостъпна и екологично чиста енергия за първи път е формулиран ясно и във висока степен осъществен и на практика именно от българин!

А именно от Илия Вълков (1922-1988), известен на света като Yull Brown. Нека неговото дело ни служи за опора и пътеводна звезда!

http://www.youtube.com/watch?v=FfKH_Q65Of8
Andy San

#248 МЕХРАН КЕШЕ: ДНЕШНИЯТ ДЕН Е СЪДБОВЕН ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!

2012-09-06 12:52

"Подготвяйки се днес да променим досегашния ход на човечеството, ние ви призоваваме да се помолите в този ден - нека посланиците на вашите нации да дойдат и да разберат, че ние сме тук, за да обединим човечеството в името на науката и религията.

Молете се за себе си и за останалото човечество!

Молете се в храма на вашите сърца, а не в местата човешки, създадени от тухли и вода, скрити под различни наименования от нации и религии. Тогава ще успеем.

Благодаря за вашата подкрепа! Ние ще направим днес онова, което сме били предопределени да направим още от началото на времето."

Превод: Krasimir Kr. Kostov
Редакция: Andy San


Ето го и оригиналния текст:

"As we set-out today to change the course of humanity, we ask you all to pray during this day that the ambassadors of your nations come to understand that we are here to unite the mankind in science and religion.

Pray for yourselves and the rest of humanity.

Pray in temple of your hearts and not in the manmade places of brick and water under different banners of nations and religions, then we all shall succeed.

Thank you for your supports and we will do today what we were set to do from the beginning of the time."

M T Keshe
Kamen

#249 Наистина важно

2012-09-06 13:48

Това наистина е много важно, не само за България, но и за целия свят. Дано успеем да се преборим с корумпираните, безхаберни и цинични политици и да не останем пак в страни от събитията в света.
тракиец

#250 Важно, ама ...

2012-09-06 16:53

Ами май точно така си останахме - "встрани от събитията"...