Против събарянето на паметника "13 века България" пред НДК

Medius

/ #26

2012-08-13 15:52

Ако ви е толкова скъпо това архитектурно недоразумение защо не започнете акция за събиране на средства за запазването му? Пробвайте да видите на кой му пука и кой ще даде пари за тази купчина метал.
Погледнете на какво е приличал след откриването му

http://www.bg-voice.com/public/files/articles/611x343/1101.jpg

Защо никой не иска да се бутат други паметници построени през комунизма и сходни с този ... като примерно огромните около Стара Загора или Велико Търново? Защото все пак приличат на нещо.

Историята трябва да се помни, но разберете веднъж завинаги - 45-те години '44 - '89 са ДИКТАТУРА - тоталитарен, подтиснически режим. Както искате си милейте за бозата по 10 стотинки и хляба по 40 - това няма да се промени.
В нашата мила татковина същите тези комунисти вече 20 години не позволяват да се направи историческа равносметка на този период - забележете - досиетата ОЩЕ не са изцяло отворени. В други държави това става факт в ПЪРВИТЕ години след промяната. Е, сравнете тези държави къде са сега и къде сме ние.
Ние още живеем с комунистически промитите си мозъци и не сме приели промяната на 100%. Не знам от страх ли от неможене ли. Но е тъжно.