ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕДОМИСЛЕН ПАРКИНГ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

"Надежда всяка тука оставете..."

/ #8

2012-05-03 12:05

Тази петиция е по цел и съдържание изцяло съобразена с моите виждания по този много съществен въпрос!!! Лично се чувствам засегната от недомислицата за изграждане на подземен паркинг и то на повече нива на бул. Македония, тъй като моят прадядо инженер архитект Георги Ненов го е проектирал по подобие на Шанзелизе в Париж, а трамваят е спирал пред неговия дом на булевард Македония навремето, специално за да се качи вече болния архитект- работохолик. Но от тихия, зелен булевард с пейки, трева и големи дървета от моето детство няма и помен. Спомням си, как моята баба и дъщеря на инж. архитект Георги Ненов седеше на пейката пред бул.Македония №18 с приятелки, но това е вече само мираж...Настояваме да се прекрати този безумен и луд проект за подземен паркинг, който не е в полза на живущите по булеварда софиянци и обслужва единствено задкулисни финансови операции на новозабогатели провинциалисти!
Това е престъпление спрамо жителите на булеварда, като се има предвид, че навремето бяха заблудени от Община Красно село относно настоящия открит паркинг.
Той е направен необмислено, полвинчато, превърнал се е в кучешки "кенеф" и замърсява въздуха и къщите ни. А къде отиват приходите, за това Общината ни дължи специален отговор. Във всички случаи, не за подобряване на околното парково пространство и на самия булевард! Погледнете само трамвайната спирка на бул Македония! Къде има по- мизерно и грозно нещо!