Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година


Гост

/ #20

2021-11-04 11:04

Аз като родител на 2-ма първокласника съм категорично против тестване по какъвто и да било начин. Родител с пост по-нагоре сподели гласуване в класа, че са 50 % съгласни за тестване. В нашия случай е същото, повечето родители са съгласни. Само едно не мога да разбера...50% как е достатъчно за взимане на такова решение? Защо се взима 50% от съгласните, а не 50% от НЕсъгласните...странно как са го измислили..., поне да бяха 51% та да е логично, ама те тези дето ги мислят, не са популярни с логичното си мислене или въобще с процеса мислене. В мен възникват много въпроси, ще се опитам да формулирам  няколко по -съществени.

1.Къде са кофите за биологично опасни отпадъци?  (Завързан чувал не е сериозно)
Нали е много опасен вируса?
2.Къде се съхраняват тези тестове след взета проба, къде се унищожават, кой ги транспортира? (Точно казано или написано , организация, институция и конкретен човек, сложил подпис. Всичко останало е ала -бала)
3.Сертификат за калибрирането на тестовете!
4.Страна производител на тестовете?
5.Упътване за употребата им.
6.Разрешително за използването от ИАЛ.
7.Учителите имат ли нужната кфалификация и право да  да извършват медицински диагноститични процедури за да допускат децата на училище?
8.Сертификат за безопасност на тестовете!
И не на последно място изследването не е мотив за диагноза! 

Та уважаеми родители изискайте първо отговори (задължително в писмен вид) на тези въпроси от училището и институциите и тогава вземете решение. Ето това е информирано съгласие, тогава когато имате отговори, а дали ще има кой да даде отговори е отделен въпрос. 

Моите деца остават на домашно обучение. И не забравяйте, че следващи ход е задължителна ваксинация за децата. Изнудването е на всякакво ниво и мълчаливото съгласие на всеки родител са малки победи за тях и загуби за децата.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...