Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Асен

/ #106 Маски - официален отговор от МЗ

2021-09-07 19:03

На въпрос към МЗ да представи научни доказателства за ползите от маските направени от реномирани научни институти преди 2020г. Към въпроса са приложени два листа с доказателства за безполезноста и вредата от маските. Част от отговорът на МЗ е следния: " Освен това в Глава трета „Клинични изпитвания на медицински изделия“ от Закона за медицинските изделия са регламентирани изискванията за провеждане на клинични изпитвания на медицински изделия на територията на Република България. Клиничното изпитване с медицински изделия се провежда при спазване на основните принципи, които гарантират правата, безопасността, здравето и човешкото достойнство на участниците в изпитването, определени в Декларацията от Хелзинки за етичните принципи при провеждане на клинични изпитвания върху хора. Правата, безопасността и здравето на участниците в клиничното изпитване се поставят над интересите на науката и обществото. В заключение Ви информирам, че Министерството на здравеопазването не разполага с документи от научни изследвания за ползите от маските."

Накратко - ползи от маските НЯМА!!!!!  Вреда -ДА!

Второ - Правата, здравето и човешкото достойнство на отделния участник /в даденния случай учител, ученик, родител, гражданин/ са над интересите на науката и обществото. Това право е заложено в чл.29 на Конституцията и НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТМЕНИ НИТО ПРИ ВОЙНА НИТО ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ !!!!!!!

п.п. Оригинала на въпроса и отговора са при мен и са на разположение на всеки който се интиресува.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...