Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година


Гост

/ #171

2021-09-02 08:21

Противоконституционните мерки изобщо няма да обсъждам. Маски, задължителни тестове и приоритет за ваксинирани са пълен абсурд!
Обърнете внимание на приложението към Заповедта на Министъра за начина на поставяне и носене на маска. Еднократната следва да се подменя на 2 часа, а многократната-винаги, когато се намокри! Във всички останали случаи самата маска е не само неефективна, а допринася за заразяване, ако този, който я носи е болен.
Т.е. носенето на маски в училищата е НЕВЪЗМОЖНА за изпълнение заповед. Предлагам: Лампи във всяка класна стая/вече е предложено от няколко човека в коментарите/, често ПРОВЕТРЯВАНЕ, дезинфекция, присъствено обучение, повече занимания на открито- винаги, докато позволява времето.Да се даде свобода на учителите да провеждат часове на открито по собствена преценка- дори в двора на тревата или игрището, ако предметът позволява. Преминаване към неприсъствено обучение на съответния клас само ако има над 20 процента болни в паралелката.
Учителите, които ги е страх да не се заразят и разболеят имат опция да се ваксинират. Нали ваксинираните са защитени според МЗ? Това трябва да е ЛИЧЕН ИЗБОР и по никакъв начин да не се разделят родители , учители и деца по такъв признак!
По професия съм адвокат. Ако Ви трябва юридическа помощ/неприсъствена/, защото не съм в София, може да ми пишете на имейл advpopova@abv.bg.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...