Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения на Изборния кодекс

Stephan

/ #15

2016-09-17 06:11

Здравейте

 

В горното съобщение има няколко неточности

1. автоматични секции ЩЕ ИMА. Във всички ДКП секции се отриват автоматично без подаване на заявления. Впрочем, вече ЦИК прие решение и публикува списъка им.

https://www.cik.bg/bg/decisions/3522/2016-09-16

 

2. НЕ е задължително попълването на пощенски код когато се посочва местоположението на желаната секция (виж протоколно решение на ЦИК прието на заедение на 14.09 - ако имате съмнение, изгледайте целия видео запис). Впрочем, в електронната форма за поадаване на заявление няма предвидено място за посочване на пощенски код.

Mоже да се убедите и сами

https://www.cik.bg/bg/pvr2016/foreign/submit

 

3. Следното : "Заявлението за гласуване зад граница ви изключва от списъка по постоянен адрес в България за тези избори " е абсолютно вярно, но непълно.

Трябва да се добави по-важното - каква е последицата : Подаването на заявление за гласуване в чужбина Ви вкарва в забранителния списък в страната !

Т.е. ако се явите в секцията Ви по постоянен адрес в България, ще Ви бъде отказано да гласувате !

В този смисъл, по никакъв начин не подавайте заявления от името на близки и познати живеещи в България за да си помогнете за събирането на 60-те заявления - те няма да могат да гласуват , нито да участват в националния референдум !!!

 

Стефан Mанов