Митрополит Николай - пред църковен съд


Гост

/ #760

2016-07-22 13:16

Опасявам се, че може да не е редно в Черноземен да се разчиства от неспециалисти. В крайна сметка материалите биха могли да се използват при ремонта и реставрацията, това все пак е културна ценност.

Молете се и да сложат някой достоен на негово място, плюс на Николай е, че не е икуменист. По-добре Николай, отколкото икуменист. Проблемът при него не е вероизповедната му позиция. Може да сте сигурни, че вярващите застават зад мнението му за Мадона и зад други неща, за които постоянно го критикуват. Заради личността му се стига до нападки срещу светото православие.

Архитекте, да ме прощаваш, от чисто правна гледна точка може да сте прави, може би имате право на обезщетение, но с кой акъл сте си построили база на територията на манастир, пък макар и порутен, че и пържолите си в менюто сте кръстили 'Стек св. Кирик', ами кощунство е това... Св. Кирик е мъченик. Не мога да ги премълча тези неща "за общата кауза". Целта не оправдава средствата. Не може в една такава сграда с името Св. Кирик да се прави какво ли не, нали се сещате? Че и на мястото на порутен манастир на името на св. Петка, доколкото разбрах...