Митрополит Николай - пред църковен съд

Светльо Ангелов - Портос

/ #99 Re: Re: Re: Re: Re: Поспрете се малко

2016-06-06 18:08

#98: - Re: Re: Re: Re: Поспрете се малко 

В изгонването на псалта Щерьо от храма има състав на престъпление, защото той не е нарушил реда, нито е изгонен от (чрез) компетентните и пълномощни органи... Прокуратурата няма ли да се сезира, след като даже по БНТ гледахме и кадри с аудио, в които Николай Севастиянов сам се хвали, че го е сторил?

Отец Петко (предният архиерейски наместник) му е черен на Николай, защото е отказал да му връчи за самоуправство огромна сума пари от Асеновградска духовна околия, както е бил единственият епархийски избирател (дали той, или самия отец Тодор, не помня добре какво ми казаха преди малко по телефона), който е гласувал на изборите в Пловдив на времето за митрополит не за него и Амвросий в двойката за синода, нито според сменената директива - за него и Теодосий и изнудване на Амвросий тогава да се оттегли (предрешен избор, защото еп. Теодосий е без висше богословско образование), а за еп. Тихон, вместо за Николай... Отец Тодор сега му е черен и задето него, а не Николай или човек на Николай асеновградчани избраха за почетен гражданин - Севастиянов е отмъстителен и ревнив славолюбец.

Не отстъпвайте, братя, пред сделките, които ви предлага тази Змия, дядо Кирил при патриаршеските избори му прости, не го низвергна за неподчинение в началото на синода, като се затвори оня обиден в Пловдив и... помните какво стана с Кирил... Този човек не се смирява, той само печели време за прегрупиране и после страшно отмъщава. Не му се връзвайте на "помирителни" манипулации.