Връщане на казармата в България

ISTORIK

/ #144

2016-03-22 17:07

България губи първата световна война, защото мобилизира твърде голяма армия и не й достигат средства да я облече и изхрани. Заради недостиг на ресурси са загубени много повече войни, отколкото - заради битки: Наполеон и Хитлер губят от руската зима, а много български крепости са се предали на турците, когато им свършили храната и водата.

Тъй че, ако се увеличи армията, не ни трябва някой да ни напада. Няма да има нито с какво да бъде хранена, нито пари за патрони. В такива случаи се стига до тактиката на "Ципрас" - развява се бялото знаме и се приемат всички условия на врага.

Някои си мислят, че в казармата обучението е като във Френския чуждестранен легион, като в манастира "Шао Лин" или поне - като в лагер на скаути. Е, не е така. Патроните се пестят, стреля се изключително рядко и по съвсем малко! Ученията на полигоните са пълни пародии, само мизерията не е пародийна. Но ако сте живели на общежитие като студенти, в казармата нищо не би могло да ви учуди.

След края на военната си служба много хора носят камуфлажни дрехи. Едни - бившите военни - по навик. А други - понеже никога не са носили. Примерно - онези, които сме били обличани в униформи от времето на балканските войни, от времето преди появата (в нашата наборна армия) на камуфлажните дрехи и бронежилетките.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook