Петиция за забрана на дейността на "Български хелзинкски комитет"


Гост

/ #513

2015-11-08 12:09

Защото наистина смятам, че работещите в този комитет защитават интересите на тези, които ги спонсорират. Не априори на ощететени законово хора, каквито са псевдо- благородните им анонси аз дейността им. Бях им писала гневно писмо по повод долнопробната им атака на граничния полицай, изпълнил дълга си да пази границата, когото те обявиха за убиец!!! Като че ли не е ясно и за децата, че бежанците са хора мирни, от различен пол, които би трябвало да чакат позволение да минат през граничен пункт- тоест легално да влязат тук. А не да са боен отряд от 50 брадясали мъжаги между 20 и 30 години, които преминават през нощта нелегално браздата! Законът, който БХК издигат в култ, много ясно посочва, че човек преминаващ нелегално, тайно, извън регламентираните места за това, граница, е ПРЕСТЪПНИК!!! И носи всичките последствия от това, влк. и риск за живота си. Граничните полицаи не са поставени там, за да посрещат с хляб и сол всеки, който е решил да мине браздата, където и когато си реши, нали?
Да не говорим за този убиец, номиниран за награда "Ч
овек на годината"??!!! Това е просто нон сенс, как може човек, отнел живота на невинен човек, без никаква причина, да бъде номиниран за подобна награда?! Това е зловещо. Този убиец да бъде поставен наравно с Майка Тереза, с Далай лама, с папата, с хиляди смислени хора, които са съхранявали човешкия живот, не са го отнемали! Умът ми отказва да приеме подобна номинация за нормална, за етична, за морална. Слушах един мъж да говори в защита на този престъпник, че той се е променил и че той гледа на него като на човека, който иска да бъде. ОК! Нека да е така. Но не може да бъде издиган за пример чрез номинацията, защото тя ще звучи така: "Убивайте спокойно, това не пречи след това да станете Човек на годината!" Това е посланието към младите хора. Личното покаяние, ако въобще го има при този човек, не е за показ, не е за награда- то е вътрешния катарзис, който ще му помогне да продължи да живее в мир със себе си. Но аз имам големите съмнения, че БХК са получили сочно дарение от близките на виновния, и чрез тази номинация целят да поизмият имиджа му, да се разшуми около него и да постигнат възможността той да излежи присъдата си в Австралия. А там отиде ли, като нищо може да бъде амнистиран. Ето това е целта на тази безумна номинация!
Смятам, че този измислен комитет обслужва финансовите интереси на работещите в него, не на хората с нарушени права. Затова са абсолютно ненужни на обществото, те не са слуги на правото, а на паричните знаци. Плащаш дарение, и хоооп- от убиец ставаш Човек на годината! Не плащаш, и хоооп- от герой, от истински човек на годината, ставаш убиец?! Продажно право от купени хора, отвращават ме! Нямат моралното и човешко право да съдят другите, защото са лош пример за тълкуване на закона. Затова нямат право да съществуват.