Забрана на неонацистката организация "Кръв и чест"


Гост

/ #60

2015-07-26 20:17

 " Ние сме едно. Аз, който пиша това, и ти, който го четеш. Направени сме от едно и също. Еднакви сме. Еднозначни. Защо се държим като нещо друго? Защо се опитваме насила да отречем еднаквостта си? Използваме илюзорни мерила, които не съществуват реално.
Цвят, тегло, височина, език, адрес, пари, граници, политика, държава, убеждения, вяра, бог, вкус, вид, пол...
Всичко това е измислено. От нас самите. Така сме научени. А реално то не съществува. Всички кървим и болим, всички се смеем и плачем, радваме се и страдаме, срамуваме се и се гордеем, падаме и ставаме, заспиваме и се събуждаме, по един и същи начин. Еднакви сме.
Представете си човечеството като езеро, всеки отделен човек е една отделна молекула. Никоя от тях не се свързва със съседната, но в същността си е еднаква с нея. Два атома водород, един атом кислород. Два атома човек, един атом характер. Същите сме. Всяка молекула е отделна, самостоятелна, и се докосва само до най-близките до нея в цялата маса вода. Както хората. Но ако в единия, най-далечния залив на езерото, пуснем зараза, скоро цялото езеро е заразно. Защо ни учат, че не е същото и при хората?
Учат ни как да разделяме по признаци, но не ни учат как да събираме по тях. Или въпреки тях. Не учете децата си как да бъдат богати, научете ги как да бъдат щастливи. Така, когато пораснат, те ще знаят стойността на нещата, а не цената им. Научете ги, че всички ние, и хората, и природата, сме едно и също- рециклиран звезден прах. "