Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България

Тара

/ #393 ПОДГОТВЕНА РАЗРУХА

2014-04-18 08:28

Пиша с болка и притеснение за една структура в МВР, която се закрива по много хитър начин.
Става въпрос за СОД- МВР/СИГНАЛНО ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ/.
Министър йовчев твърди, че спазва върховенството на закона.
При положение, че още не е приет новият закон за МВР ние питаме защо закрива СОД- МВР незаконно. Тази структура работи вече 40/четиридесет/ години и нито едно правителство или министър досега не забелязаха "незаконното му съществуване". Не е вярно неговото твърдение, че се търси и предлага работа на служителите, работещи на трудов договор, а напротив- всеки ден ни се напомня да си търсим работа, защото ще бъдем съкратени. Ние всеки ден сме подложени на голям стрес и напрежение, защото ще останем без работа- на улицата. БСП обеща нови работни места, а в момента прави точно обратното- съкращения.
Според нас тук интересите са лични- на министъра и главния секретар на МВР. Министъра на МВР има лични интереси, защото между него и частната фирма СОТ- 161 има кумство с един от собствениците. А тъста на главния секретар на МВР има частна охранителна фирма. Това ни навежда на мисълта за личните интереси и разпределението на милионите, изработвани от СОД- МВР. Няма приет нов закон за МВР, няма писмени заповеди, а писмата, с които се уведомяват клиентите са съмнителни. Нито едно писмо не е с изходящ номер и дата, а на хората се връчват ксерокопия за прекратяване на договорите им за охрана, което според нас е меко казано незаконно. С това действие се всява паника и загриженост в клиентите за охраната на домовете, офисите и магазините им. В паниката си те търсят нови охранители и по този начин незаконно и много хитро се унищожава СОД- МВР.
В цял свят обекти се охраняват от полиция. което означава, че са намерили начини за заплащане на тази охрана. Защо да не се намерят начини за това и в България!?
А нима издаването на лични документи не се заплаща? Нима охраната от МВР на различни мероприятия не се заплаща!? Нима хората не си заплащат услугите в КАТ!? Нима разни необходими документи от МВР, Следствена служба и други структури не се заплащат от гражданите!?
За тоталнаото заличаване на държава се разрушават- ОБЕАЗОВАНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНР, АРМИЯ/ПОЛИЦИЯ/...