Петиция към главния прокурор Борис Велчев


Гост

/ #1677 "От пожарникар до "батман" /с лична гвардия АТАКА / ??

2011-06-11 11:44


такова заглавие носи разделът с биографичната справка за Борисов.

"След края на еднопартийното управление, Борисов се заема с бизнес. Основава собствена охранителна фирма и я превръща в една от най-големите в бранша по времето, когато "частната охранителна дейност" беше синоним на изнудване и силови действия.
Наричан "батман" заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и заради внезапното му появяване на местопрестъплението, Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепа във всички възрастови и социални групи.

Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи.

Неговото поведение го превърна в "националния шериф", въпреки 123-те показни убийства и липсата на арести на главните лидери на организираната престъпност", пише посланикът
Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.

Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още "Пашата"), пише Байърли.

Следващият параграф от раздела е специално посветен на тесните връзките на Борисов с Валентин Златев, директор на "Лукойл България", който е наречен

"изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод"

"Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов.

Публичните договорки на Борисов с "Лукойл" са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали

Новата политическа звезда на България си остава човек с "улично образование", твърде повърхностен и "с малък диапазон на внимание", което го кара да не се задържа дълго на една тема
и да "крачи напред-назад из кабинета си, като тигър в клетка"
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3841271