Прокламация на софтуерната индустрия за оставка

гост

/ #145 за непросветените малко информация

2013-11-18 20:25

Това са само част от хората които застават на чело на тази петиция и които са толкова оплюти тука, а едва ли го заслужават.

Кодар ООД-Основателят на фирмата е Асен Рахнев, който е декан на Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Веселин Кюркчиев е роден в София. През 1990 г. завършва Софийска математическа гимназия като първенец на випуска, участник в редица състезания и олимпиади, носител на многобройни награди. През същата година е приет в математическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, който завършва през 1995 г. Следва докторантура на тема „Числови методи и алгоритми“ към Института по Математика и Информатика към БАН и в последствие работи като математик в академията. Още като студент се обучава в курсове в университетите в Триест и Атина в областта на университетското обучение по математика с помощта на компютри. През 2008 г. завършва курс по информационна сигурност към Асоциацията на европейските лотарийни игри в Марсилия и отговорно залагане и маркетинг към Световната лотарийна асоциация в Мексико. От 1994 до 2008 г. е асистент във факултета по математика на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Способността му да мисли критично, креативно и да решава поставени задачи го отвеждат на ръководна позиция като математик, дизайнер и мениджър в редица проекти в областта на създаване, разработка и внедряване на компютърни и интернет базирани системи, такива за защита, обработка на документи, „умни“ бази данни и др. От 1994 до 2001 г. участва в разработката и развитието на платформа за всичките видове провеждани избори в България. Понастоящем Веселин Кюркчиев е Директор Информационни Технологии в Българския спортен тотализатор и мениджър на „ВСТЕК“ ЕООД.

Георги Брашнаров e управител на една от водещите софтуерни компании в страната “Немечек България”.
Експертът има 25 годишен опит в разработка на софтуерни решения, като последните 10 години – в проекти основно извън България. Има специализации в Англия, Германия, САЩ, Япония и др.
“Немечек България” бе отличена като най-добър работодател в класацията на Hewitt “Best Employer”за България за 2006, както и в аналогичното класиране Top 10 за Централна Европа за 2007 г.
Към момента в дружеството работят над 100 души.
“Немечек България” е основана през 1998 г. като дъщерна фирма на Nemetschek AG - Германия. От 2003 г. фирмата продължава развитието си като самостоятелен център за разработка на софтуерни решения с миноритарен дял на предишния собственик. През последните 5 години фирмата има трикратно увеличение на оборота и заетите специалисти, като разширява пазарното си присъствие освен в Германия и в САЩ, Великобритания, Испания, Франция, Норвегия и други страни. Започва инвестиции и разработка на иновативни собствени решения, които в момента се прилагат както в България, така и в страните от региона на Югоизточна Европа и Близкия Изток.
Работата с кадрите - назначение, мотивация, обучение и задържане е основен приоритет на мениджмънта на компанията още от първия ден на създаването й, категоричен е управителят на фирмата.