Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България


Гост

/ #334

2013-08-18 14:35

Мога много да пиша, но всичко което напиша, всички колеги го знаете. Не се връзвайте на провокациите на някакви си частни пазачи, мислещи се за охранители, и спиращи си колите на места, където патрулните коли на МВР следят спазването на ЗДП, естествено по същия начин, когато колегите ги няма. Вживяват се в ролата си на бих казал полицаи, но няма как да стане по-точно е на опити да изглеждат полицаи. Кой с газов пистолет, кой с палка и за съжаление има и такива с истинско оръжие. При въпрос би ли стрелял, ако видиш някой да бяга с кутия обувки от охраняваният от вас магазин? отговаря - Ако трябва! Това са частните охранители, отиват на паник бутон и се обаждат на диспечерката си да вика полиция. Той дори не си прави труда да се обади и да обясни какво става там.
Мога още много да пиша, на няма. Няма да говоря как карат пияни по време на работа, как им е взета книжката и този все още е на работа. Това са частните охранители в нашия град.
А за СОД - МВР, как може да се променя ЗМРВ, заради конфликт на интереси, спрямо закон за частната охранителна дейност. Защо след като са в конфликт на интереси, този закон беше създаден, много след като имаше СОД-МВР
не е ли било неправилно създаване на нещо, влизащо в конфликт на интереси с МВР. То по-добре да направят и частна полиция, в последствие тя да влезе в конфликт на интереси с МВР, тъй като частната се самоиздържа, а МВР се финансира от гражданите и тогава да закриваме МВР. Това са не правилни неща. Нямам нищо против никоо, но нека преди да се прави каквато и да е реформа да се поставят обективно всички карти на масата, както минуси, така и плюсове. Какво пречи, да мине министъра по всички областни управления на ССОД и да се запознае с всички постижения и начин на работа. Да си представи пред всички колеги плановете и да види нагласата, да види как всеки един от нас, дават мило и драго за обектите. Ако трябва да посети обекти на СОД-МВР и да види как е осъществена охраната и да види мнението на клиентите ни. Не да се излагат голи данни, къде вярни къде не. Но имам чувството, че умишлено искат да изглеждаме черни и че сме паразити в МВР и съответно в България.
Чувствам се обиден, че аз се старая да си гледам работата, да нося както печалба за МВР, така и спокойствие за нашите клиенти. А в същото време да ме карат да се чувствам паразит.
А някакъв от ЧО говори, че бил готов да вземе цялата дейност на МВР. И така колеги, аз не се чувствам паразит в МВР и България.