Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България

4e

/ #232

2013-08-09 15:01

Мирослав Паскалев-Зорец от форум „Обединение”: Крайно притеснително беше, че срещата с премиера не беше открита за медии
09 август 2013 | 17:39 | Агенция "Фокус"
Начало / Министерски съвет
София. Крайно притеснително беше, че срещата с премиера не беше открита за медии. Това каза пред журналисти Мирослав Паскалев-Зорец от форум „Обединение” след среща с министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Нашият въпрос към МВР беше закриването на СОД. Ние сме категорично против да се закрива. Правомощията, които имат полицаите от СОД, са много по-големи от тези, които имат частните фирми. Те могат да охраняват клиентите си много по-добре. Когато СОД се закрие, частните фирми ще поискат правомощия, каквито има полицията. Против сме да се създават параполицейски частни образувания. Цифрата за загуба за около 2 милиона годишно е пренебрежително ниска и при добра оптимизация може да бъде печеливша”, подчерта Паскалев.
На въпрос представители на кои протестиращи са и дали искат оставката на правителството, Мирослав Паскалев каза: „Как да поискаме оставката на кабинета „Орешарски”, преди още да е конституиран и заработил”.
Той обясни, че във форум „Обединение” членува и „Свободни, можещи и силни”, със структури в 72 града.
Яница ТАНЕВА