Не допускайте закриването на обсерваторията в Стара Загора!

Астроном

/ #11 Образец за мейл до "народните избранници"

2013-07-23 17:58

Дами и Господа,
Умишлено пропускам обръщението "уважаеми", защото трябва да го заслужите, дори когато към вас се обръщат с формално писмо, по повод на вашите служебни задължения.
НЕ ЗАКРИВАЙТЕ ОБСЕРВАТОРИЯТА !!!
Вие сте на постовете си временно. Назначени сте по волята на народа и ще останете там, докато Той не оттегли доверието си от вас. Съдейки по досегашните ви действия, това ще се случи по-скоро рано, отколкото късно. Не е нормално да получавате заплати от данъците на народа, за да съсипвате това, което Той е построил. Не е нормално да пречите на развитието на науката, образованието и народната просвета от постовете, които заемате. Ако не сте в състояние да проумеете тези прости истини, НАПУСНЕТЕ ПОСТОВЕТЕ СИ ДОБРОВОЛНО, ПРЕДИ НАРОДЪТ ДА ВИ ПОИСКА ОСТАВКИТЕ СЪС СИЛАТА НА СВОЯТА МНОГОБРОЙНА МАСА И ЖЕЛЯЗНА ВОЛЯ да защитата правото си на наука и просвета.
За последен път разговаряме с вас като с хора: НЕ ЗАКРИВАЙТЕ ОБСЕРВАТОРИЯТА!
Ако игнорирате писмата, които получите, ще дойдем пред кабинетите, които народът ви е дал, за да му служите и ЩЕ ОСТАНЕМ ТАМ, ДОКАТО НЕ ГИ НАПУСНЕТЕ!
Не изпитвайте повече нашето търпение. Ние ясно знаем какво искаме и сме готови да отстояваме исканията си докрай, с всички достъпни средства, включително МИТИНГ, ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И БЛОКИРАНЕ НА НОВАТА МАГИСТРАЛА СОФИЯ-БУРГАС, ДОКАТО НЕ ПОЛУЧИМ ВАШИТЕ ОСТАВКИ!

За да ни вземат насериозно, би било добре стотина души да отидат да пият кафе на магистралата с плакати в защита на Обсерваторията, засега без да блокират магистралата.