ОСТАВКА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ


Гост

/ #186

2013-06-28 12:02

По време на изборите за 42-рото Народно събрание беше осъществена невиждана в последните 24 години манипулация. В съботния ден за размисъл недобросъвестни граждани предизвикаха скандал с бюлетини в склада на печатницата в Костинброд. Това представлява престъпление с много по-голяма тежест, отколкото например търговията с гласове. Избирателите бяха облъчени с внушения, че акцията в печатницата в Костинброд, проведена в съботния предизборен ден, е предотвратила опит за фалшификация на изборите. В действителност, няма начин някоя от тези бюлетини да бъде преброена, освен ако реален гласоподавател, упражнявайки правото си на глас, я пусне в урната в някоя избирателна секция. Наличието на хартия в склада на печатницата, дори ако на тази хартия са напечатани неизползваеми бюлетини, не е престъпление.
Реалното престъпление е предизвиканият в предизборен ден скандал, довел до манипулация на изборите и изкривяване на изборните резултати. Считаме, че това е достатъчно основание за касиране на провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори.
Освен това, втора седмица десетки хиляди български граждани протестират с едно единствено искане – оставка на правителството.Призоваваме Конституционния съд на Република България да отчете реално извършеното престъпление. По метода на Великия Александър, нека Конституционният съд да отсече Гордиевия възел на политическата криза в България, като касира провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори, произнасяйки се също така по приемливостта на актовете, издадени от настоящото Народно събрание, и в частност по избора на Министерски съвет.
След касирането на изборите призоваваме Президента незабавно да разпусне Народното събрание и да насрочи парламентарни избори в най-краткия допустим от законите срок за това.