НЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ТУРСКИ ЕЗИК В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА

Ziveesta v 4uzbina

/ #189 turski ezik v BG u4ilista

2013-06-13 13:03

Ne ziveja v Balgaria i ne sledia vsi4ki diskusii, no tazi tema dostigna i do men estestveno. Kato ziveesta v 4uzbina bih se radvala deteto mi tuk da ima vazmoznost da izu4ava balgarski. Verojatno vazi tova i za turskite grazdani v Balgaria. Ne moga da poviarvam, 4a ako bade vaveden turskijat ezik, to ste e zadalzitelen za vsi4ki. V internet namerih:

Турският език да се изучава по 4 часа на седмица, поиска Лютви Местан. "Има полза освен книжовния български, да се владее и майчиния език", каза той. Предполага се, че това ще взриви отново общественото недоволство.

Tuk stava duma za turski kato MAI4IN ezik.


Tozi 4ovek e prav, 4e ima polza ot tova, 4ovek da vladee i mai4inia si ezik. Dori goliama. Tova e vazna osnova za razvitieto na re4ta i umstvenoto razvitie. Horata koito v kasti razgovarjat na turski trjbva da imat vazmoznost da nau4at knizoven turski. Ezikovedi sa stognali otdavna do zaklu4enieto, 4e mai4inijat ezik polaga osnovite za vseki drug ezik.

Estestveno, bi bilo nelepo da se zadalzat VSI4KI da izu4avat edin OPREDELEN ezik - bilo to turski, frenski ili angliski.