ОСТАВКА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ


Гост

/ #47

2013-05-15 20:00

един много добър, за съжаление не мой анализ, но напълно съгласен с него:

Гледах с интерес пресконференцията на Прокуратурата. Има няколко смущаващи факти и въпроси, които останаха без отговор.
Да припомним от къде започна скандала. ТВ7 в деня на размисъл цял ден излъчва предаване с надпис ИЗВЪРНЕДНО: ОПИТ НА ГЕРБ ДА ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ. Основните твърдения на ТВ7 бяха:
1. От наш източник имаме информация, че ГЕРБ подготвя фалшифициране на изборите с фалшиви бюлетини от печатница МултиПринт (не се споменава източника на информацията).
2. ТВ7 твърдеше, че Прокуратурата е конфискувала 350000 валидни бюлетини.
3. Бюлетините са в 10 палета по 35000.
Другите медии не реагираха до късен следобед. Както беше обяснено на пресконференцията, въз основа на „големия медиен натиск“ Прокуратурата излиза със съобщение на своята web страница. Към този момент има забележително припокриване на твърденията на ТВ7 и съобщението на Прокуратурата.
Разминаването с фактите от днес:
1. От пресконференцията днес стана ясно, че при разпит собственика на МултиПринт е казал, че има около 370000 бюлетини. Защо Прокуратурата не е цитирала тази цифра в съобщението си, а цитира 350000 бюлетини, изнесени в публичното пространство часове по-рано през деня от ТВ7?
2. ТВ7 споменава за 10 палета, Прокуратурата потвърждава в съобщението си от деня за размисъл бройката от 10 палета. Днес от Прокуратурата казаха че палета са били 22…Още едно съмнение за умишлено потвърждение в съобщението на Прокуратурата на информацията която ТВ7 предоставя!
3. Основно твърдение днес на Прокуратурата беше, че никога не е казвала, че е разследването срещу конкретна политическа партия. Защо не обясниха още в съобщението от деня за размисъл, че няма данни за престъпление от конкретна политическа партия?…това беше правилния ход за успокояване на напрежението, очевидно, умишлено избегнат!
4. В съобщението на Прокуратурата се твърдеше, че бюлетините са готови за експедиция. От снимките показани днес се вижда ясно, че бюлетините са наредени на палета, но не са пакетирани - с палета се местят от едно място в друго вътре в склада, но едва ли могат да бъдат транспортирани във вида в който бяха показани, без никаква опаковка!
5. И последно: Ако Прокуратурата искаше да успокои обществото в деня на размисъл, защо не спомена източника на получения сигнал още тогава - Мая Манолова? Ако това беше направено, нямаше да има такава истерия…смятам, че това не беше направено умишлено.
Не съм привърженик на ГЕРБ, просто следвам логиката! За мен, имаше пълно координация на действията между ТВ7 и Прокуратурата в деня за размисъл, преди предсрочните парламентарни избори.