Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Re: Panglot
Добре, ще се аргументирам: Когато аз не пуша, не преча на пушача. Когато обаче той пуши, не само ми е неприятно, но и вредно за моето здраве. Когато пушачът пуши, той се налага над непушача, който няма избор и търпи вредния и неприятен дим. Редно ли е така?
Става въпрос за елементарно уважение - когато имаш навик, който е неприятен и опасен за другите, е нормално да не го правиш в тяхно присъствие. Ние, непушачите, нямаме нищо против това да пушите - дробовете са си ваши. Ние сме против това да го налагате на нас, които не искаме. Ние сме против да ни тровите с дима си, без да питате искаме ли или не.
Пушете си навън, на улицата, на открито - нямаме нищо против. Когато масите в заведението са на открито - също няма проблем. Единственото, което не искаме, е да се пуши в затворени помещения. Излезте навън, изпушете цигара, върнете се. Това е!
Говорите за правата си. Ами правата на нас, непушачите? Аз също съм гражданин на тази страна, също плащам данъци, спазвам законите и имам право да не ми бъде налагано да търпя тютюнев дим, който е не само неприятен, но също вреден и опасен!
А това с отделните зали за пушачи и непушачи не е ефективно, тъй като означава всяко заведение на практика да е 2 заведения. Няма нито място, нито ресурси за това. когато го въведоха това, повечето ресторантьори бяха против.
А това, че бизнесът едва ли не е фалирал заради забраната - не мисля, че хората ще спрат да ходят на заведения и да се забавляват. Излиза, че хората ходят на ресторант и дискотека само за да пушат, така ли? Стига глупости, моля ви се! Но така или иначе, кое е по-важно - здравето на хората и правата на над 50% от българите, които не пушат, или бизнес интересите? Ясно е, че за политиците най-важни за бизнес интересите и те ще спечелят.
Става въпрос за следното: вие, пушачите, когато отново ви разрешат да пушите - когато запалите цигара, просто да попитате непушача до вас "ще ви пречи ли?". Поне това може да направите, дори и без закон, нали?
Re:
когато отмениха закона в Европа социалистите никой даже не ги пита.отмени го В.К.С.
Re: Re:
Естествено, че няма да се опиташ да ми отговориш приятел. Много по лесно е да влезна и да напиша "Искам да върнат закона и да си пуша в кафето!", но аз съм седнал да обсъдя нещата. Докато повечето хора не искат отмяната на закона но и не искат да говорят по темата. Влизат, пишат "не на дима" и толкова. Не става така. Докато не изложиш позицията си и не се обосновеш като човек, няма да стане.
А щом намираш моето държание за глупаво и агресивно, мога да ти кажа нещо. Точно заради хора като теб, които намират аргументирането, спора и борбата за позиция, за глупава и агресивна, исканията на народа са в застой. Човек трябва да се бори и да стои зад позицията си ако е убеден в нея. Да ме наречеш глупав и агресивен заради това... Нека бъдем агресивни тогава. Стой си зад стените на къщата с овчата си душичка и си трай, а после чакай прогреса да дойде от самосебе си! Доста тъжно но факт, за много българи...
Re:
Нима мислите,че останалия свят трябва да се съобразява с вашата зависимост? Нима децата трябва да дишат дима на вашите цигари, защтото нямата волята да ги откажете? Пушете си на воля навън, у дома, но не и където има непушачи и деца!!!!!
Re: Re: Panglot
а какво ви пречи ако пушачите си имат свои заведения клубове или цугър барове както искаш ги наречи.нали вие няма да ги посщавате следователно няма и да ви опушват.няколко пъти задавам този въпрос а отсреща мъртвило никой не отговаря.
имат пари за цигари , а непрекъснато се оплакват , че не им стигат
Re: Re: Panglot
Напълно аргументиран отговор! Няма какво повече да се добави!!!! Не на пушенето на обществени места, да - да не се променя закона!!!!!!!!!!!!!!!
Re:
Това звучи доста убедително, но все още не обяснява защо да няма отделни помещения за пушачи в заведенията? С подходящата вентилация няма да е никакъв проблем.
Плюс това аз не разбирам защо дискутираме децата чиито родители са пушачи. Че пушенето вреди няма спор. Закона за, който говорим не отговаря за родители пушачи. Не виждам защо да се излиза извън темата.
а вие не ходете там където се събират пушачи.той закона си има и две страни.на места където е разрешено пушенето няма да се съобразяваме с вас.ако отношенията ни бяха по нормални мога и да не запаля цигара в присъствие на непушачи независимо че закона ми го разрешава.но при така създадени отношения жест на благоразположеност от нас на искайте и не чакайте.
Никой няма да умре, ако не пуши 2-3 часа, но много хора умират ежедневно в резултат на активно или пасивно пушене. Срам за България, ако това бъде гласувано.
И какво ще правим през 2014, когато забраната ще стане задължителна за Европейския съюз?
Няма да умрете без цигари! Защо трябва да тровите и другите около вас? Въпросът не е в залите за или без пушачи, а в това, че в България когато в една компания има двама пушачи, цялата компания е принудена да отиде в помещението за пушене. Иначе се сърдите, че ви се нарушавали правата да се тровите с кеф!
Казвам го като бивш пушач, който се срамува за това, че някога е пушел!
Re:
тези "долни хора" са инвестирали свои пари теглили са заеми и са рискували за да имат ресторант.а ти се намъкваш в заведението им им започваш да се разпореждаш да правят това което на тебе е угодно.знаеш ли какво ще ти дам един съвет "не се натрапвай със своя устав в чужд манастир".защото както казваш "долните хора" фалират няма ти да им плащаш заемите капиши?
| This discussion has been closed. |