Петиция за изучаване на тоталитарните режими през ХХ век
Свържете се с автора на петицията
За да се знае и НИКОГА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ !!!
Подписах, защото бъдещето на България минава през това знание. За да няма заблудени, манипулирани, облъчени бъдещи избиратели! За да се изгради един нов профил на българския избирател, за гражданско общество!
доц. д-р Момчил Баджаков
Някъде бях прочел, с което съм напълно съгласен: нещо за да бъде научено и запомнено трябва да бъде написано в учебник.
''1 во. Виждам много хора все още да се влияят от лъжите на БКП и другите политически партии свързани с комунистическата партия.'' Интересно, защо смятате, че са лъжи??? Аз също съм живяла по това време, учила, работила, спортувала, създала семейство и родила деца и много отговорно мога да кажа, че не са лъжи. Имаше проблеми, но такива като сегашните нямаше. Та нека автора на тези редове обясни как със заплата/пенсия от 200-500 лв на мес. се оцелява при европейски цени, как се хранят деца, плаща се скъп транспорт, парно а може и тези да ги нямаш. Какви са грижите на сегашните правит за добруването и стандарта на населението и как се работи за предотвратяването и спирането на емигрантския поток от България по други държави??? Много въпроси, но обикновено противниците на соца не могат да отговорят и ловко ги заобикалят или се правят на разсеяни. Вече почти 26 години България върви към бездна, но явно това никой не го касае, особено платените писачи и организатори на петиции като тази например:))) добре им се плаща..
И да не забравяме, че най-важното за една държава и хората й е икономиката или базата - работа за всички, социално покритие, достъпно качествено образование и здравеопазване. Възстановяване на крадените български предприятив и селското стопанство. Или пак ще се каже, че това е лъжа и нищо не било откраднато от народа. Той сам доброволно всичко си е дал и сам се е набутал в невероятната мизерия:))) мазохисти:)))
надявам се един ден и комунизмът да има своя нюрнбергски процес
В този дълг е й премълчаването в училищната програма още от 1990 г. на комунистическия режим, който ни наложи Сталин и неговите васали в България на 9.09.1944 до 10.11.1989 г. Отрасъм през този период и учих фалшива история. Сега, дори и със закъснение, нашите внуци и идните поколения трябва да знаят 45 годишната диктатура на БКП и ДС.
Иван Хлебаров,
режисьор, журналист, сценарист
Бразилия-България
Браво за Петицията и Браво на нашия президент г-н Р.Плевнелиев!
| This discussion has been closed. |