Искаме "Опълченците на Шипка" и др. да се учат!
Свържете се с автора на петицията
This comment has been removed by the person who wrote it.
Сега е наш ред.
Време за отстояване.
Време за проглеждане.
Време за мъжество.
Време, в което страхът е позор, а мълчанието - предателство.
Предадем ли Балканджи Йово, предаваме България!
Време е да се преброим!
-----
НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА БАЛКАНДЖИ ЙОВО!
Миглена Цакова
Защото съм българка,защото е ненормално и нередно да се изключат толкова ценни произведения от учебниците.Защото ми писна да се подиграват с народа и да ни принизяват.Спрете се господа министри,спрете да продавате,унижавате,омаловажавате и погубвате страната ни.Искаме децата ни да знаят историята си,да се гордеят с нея и да обичат родината си.
Подписах я защото, макар и живея в Украйна, ала не ми все едно, какво става с родния ни език къде да и било. Първият ми "учебник" на литературния български език, беше роман на И. Вазов "Под игото", така тръгнах и по пътя към българска класика. Обичайте и пазете най-скъпо, което имаме като нация!!!
Анатолий Волчо, Украйна, гр. Николаев, Терновка
Това е една от стихосбирките, които си спомням най-ярко от училищния си живот. Винаги ме е изпълвала с гордост, самочувствие и желание и аз да направя нещо за скъпата си РОДИНА България! Не пипайте Опълченицте изверги. Искате хората да ви изтрепят с камъни като кучета ли примитиви небългари:(как такива се раждат и кой ги ражда???
Re:
От нас зависи да ги спрем.Те сами няма да го направят.ДЕЛА ТРЯБВАТ,НЕ ДУМИ
Защото ми омръзна разни даскали да ми обясняват как трябва децата ни да учат Сервантес и Омир както и никому неизвестни авторчета, а да забравят и да не знаят най - хубавите Български стихове и песни.
Ако не помним БАТАК,КОПРИВЩИЦА,ПАНАГЮРИЩЕ,защо съществуваме!