Искаме "Опълченците на Шипка" и др. да се учат!

Ние, българската общественост: родители, учители, общественици и др. интелектуалци,

Заявяваме, че категорично сме за изучаване на всички наши поети и писатели -  класици: Вазов, Ботев, Смирненски, Вапцаров, Алеко, Димов и др., заедно с техните родолюбиви безсмъртни произведения, възхваляващи героичното ни минало : "Родна реч", "Даваш ли даваш балканджи Йово", "Опълченците на Шипка", "Под игото - с вс.части - и "Радини вълнениея", и "Представлението", както и  цялата "Епопея на забравените" и др.! Настояваме да се изучават и актуалните и днес произведения : "Приказка за стълбата", "Босоногите деца", "Братчетата на Гаврош", "Да бъде ден!", "Вяра", "Бай Ганьо" (особено"... прави избори"), "До Чикаго и назад", файлетоните на Алеко, "Тютюн"!

Не бива да се премахват от учебната програма произведения, показващи на децата ни как за 25 години се върнахме 100 г. назад!

Напротив - те трябва да ги учат, за да не повтрарят същите исторически грешки!

Те ще им помогнат да станат Българи и да се борят за България!

С подписването си упълномощавам мария Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.