За реимбурсиране на инсулинови помпи и консумативи за тях
Свържете се с автора на петицията
Крайно време е чиновниците в България да започнат да мислят с главите си, а не с глутеуса си!!!
Re:
Абсолютно, правилно. След като тази битка бъде спечелена има още няколко. Едната е за интеграцията и проблемите на много семейства, на които им се отказва прием на дете с диабет в детската градина. Наскоро разбрах, че са изключително редки случаите на проявяване на разбиране и е въпрос на човещина. А по закон, никой директор няма основание да откаже. Не е човешко, не е професионално и извън всякакви човешки норми да се прави. И моето дете замалко да загуби контактите с приятелите си (сега е във втора група и вече познаваше децата от година и малко, когато се отключи диабетът). Но аз съм късметлийка да съм обградена от човеци. Всички родители на другите деца направиха подписка в подкрепа и всичко е наред. Но това са, уви единични случаи.
Сега е ред на инсулиновите помпи и консумативи. После борбата продължава!
Инсулиновста помпа е необходимост и жизненоважна!Тя дава свобода и най-добрият контрол при хората с диабет.Аз самата съм се убедила в предимствата и.Майка съм на дете с диабет.Смятам,че тя трябва да бъде право на всеки човек страдащ от диабет!С използването и СЕГА ще се изключат лечението на много усложнения в БЪДЕЩЕ!Помнете това!!!
За реимбурсиране на инсулинови помпи и консумативи за тях
Aз съм съгласна с тази петиция, но и ние възрасните болни от Диабет тип 1 също се нуждаем от такива помпички!
Дъщеря ми е с диабет от 8 години, отдавна иска помпа, но не мога да си позволя този лукс, дори и да събера пари за помпата, няма как да купувам консумативи за нея всеки месец... Надявам се това да се промени!
Даже не заслужават никакво обръщение към тях!!!
Нека управляващите да се поставят на мястото на родителите на деца с диабет. Нека за миг си помислят колко е трудно да обясниш на едно 2-годишно дете защо го бодеш по 4-5 пъти на ден и още два пъти по толкова му мериш кръвната захар. Ако техните деца са болни от диабет и в яслата/градината им кажат "Ние не можем да поемем отговорност" , какво биха направили ? Ще продължат ли да "работят" и да взимат всеки месец заплата колкото за 1 инсулинова помпа ?
| This discussion has been closed. |
Re:
#26: -
За по-малко стрес на малките!