Да спасим последната българска теснолинейка от закриване!
Свържете се с автора на петицията
Не може и не бива да се рзрушава тази българска ЖП линия! Ако ценим нейната стойност - нека призовем държавата да работи по нейното усъвършенстване, а не закриване!
Закриването ще е голяма грешка! Увеличете контрола върху пътуващите "гратис". Туристическите агенции да се включат малко по-усилено. А, който не е пътувал с теснолинейката не знае какво изпуска! Има уникални гледки. Аз лично няколко пъти съм пътувал ей така, защото е голям релакс и е наистина уникално!
Прост народ, слаба дръжава
Като типични селяндури не умеем да пазим наследството си и да изкарваме пари от него. На Запад превръщат някакво камъче в забележителност и им носи милиони възвръщаемост само за няклко години, а ние от такава красота не можем да изкараме пари.
Глупост е да се закрива нещо което служи на хората. Глупост е да се закрива нещо което в други държави би било печелившо. А с малко повече желание от страна на държавата тази железница би била идеално допълнение към развиването на туризма в тази част на България. Просто държавата трябва да покаже, че е грижовен стопанин...нищо повече.
Винаги е празен а на прелезите в гр.София и гр.Божурище опашката от коли е километрична, за да мине влак с 1-2 пътника вечер.
Вълшебно красив маршрут, особено, когато има сняг! Пътувала съм много по тази линия и всеки път съм се чувствала невероятно. На места влакът се движи толкова бавно, че можеш да слезеш и да повървиш редом с него (не съм го правила, само казвам, че е възможно :)), приказно е!
Дано никога не го закрият!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Подписвам с двете ръце... защото съм от Бела Слатина, където имаше такава теснолинейка, а сега е нема.../Орехово-Червен брег/. И ако един ден реша да покажа какво е усещането на моите внуци, какво съм изпитвал като дете... ще ида да ги повозя на тази - Септември-Добринище...
| This discussion has been closed. |
В Сърбия има подобна теснолинейка, която е с дължина само 15,8 км. Поддържа се линията, гарите и подвижния състав. Това, което го имаме тук е УНИКАЛНО, само предатели биха закрили подобно невероятно съоръжение, от което могат да печелят БДЖ, туризма и всеки един от нас!!!!!
Поздравления за инициативата! Случайно видях петицията и я подкрепям напълно, ще постна линка във форума за "Градски транспорт", където съм член, от там ще дойдат още много гласове.