Промяна на чл105 от СК и отпадане на “тайната на осиновяването“
Свържете се с автора на петицията
Много Верно казано... Държавата третира една част от населението си като втора категория хора. То е просто смешно и жалко, когато осиновеният човек, е 50 - 60 год, и двете майки (биологичната и осиновителката) са починали, същото важи и за бащите, и този човек да не може да разбере кой е и да научи повече за себе си, корени, произход.. Да не се чуди защо едното му дете пее така прекрасно, когато в семейството никой не различава даже нотите, и може да отговори на лекаря, когато той го попита имат ли в семейството, сърдечни, психични и др. вид заболявания...
Никой няма право да ни лишава от информация за нашия произход. Това, което се върши от държавата е огромно ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Бог ще ги накаже.
Съгласни и подписахме петицията.
Re: Re: Re: ha
Като не губите времето си за глупости, тогава какво правите тук!? Да не го бяхте губили и за тези няколко неграмотно написани думи.
Една интересна статия, тъжната история на разделяне на 8 братя и сестри, дадени за осиновяване, има щастлив край, който желаем на всички, които търсят....
Това е чудесно и ние се радваме за Вас, но има други случаи, когато осиновените деца искат да знаят кои са и къде са им корените... Нека се даде Възможност на тези хора да научат Истината за себе си щом я търсят (някои от тях с години)... В това няма нищо лошо. Нека всеки да решава са себе си.
Re: Re: Re: Re: ha
mikvoto iskam,kat tebe-guba vreme s prostotiii i 4eta idioti
Re:
Днес бях в един съд - не искам да казвам кой, защото от дискусията разбирам, че може да навредя на сужителите - в който абсолютно без никакъв проблем ми дадоха делото за осиновяване, което търся. Вярно, че с мен беше осиновителката, която е страна по делото, и НЯМА ПРИЧИНА да й откажат достъп до собственото й дело. Но служителката ми каза, че и без нея, щяла да ми го даде, защото има тайна на осиновяването, но няма тайна на произхода. Т.е. - използвайте този аргумент! Както и аргумента, че вече знаете, че сте осиновен и няма да се наруши никаква тайна! Освен това използвайте аргумента, че всяка страна по дело има право на достъп до него! Пак по съвет на служителката обърнах особено внимание на един документ - декларацията на биологичната майка, че е съгласна да даде детето за осиновявне. Тази декларция е нотариално заверена някъде. Там има номер на заверката и мястото, където е извършена. По този номер може да се намери адрес на жената в нотариалния регистър.
МНОГО Благодарим за Вашата информация:)))) Това вече е нещо и се надяваме най-после да открием биологичната Майка на моя съпруг, която е била много млада, почти дете, когато го е дала. Успех на всички, които търсят, а също така Ви желаем здраве, щастие и успехи! Успешна и щастлива среща с новото семейство;))))
Re: Re:
ТОВА Е СТРАШНО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ Я СПОДЕЛИХТЕ!
Re: Re:
Успял, а може ли разяснение точно как се стига до информация от нотариалния регистър? Благодаря предварително!
| This discussion has been closed. |