Изучаване историята на комунистическия режим в училище


Гост

#201

2015-09-30 09:35

Подписах се първо,защото съм внук на земеделец НиколаПетковист,два пъти народен представител от ВълчиДолски окръг,в 25-то Обикновеното Народно Събрание и 6-Велико Народно Събрание,репресиран след 9-ти септемврийския погром заради принципните си позиции за правата на съселяните си,и срещу натрапването на милиционерския контрол върху акцизите за алкохола и казанджийската дейност в избирателния му район.Дядо ми е бил осъден на 5 години каторга,поради липса на престъпления срещу "новата власт",в Персин,Куциян и Богданов дол.Ивторо защото ненавиждам комунистите заради наглостта и проявленията им на сакрализация на безлични "личности" и на профански "събития",чествани с езическо -култовски преклонение към фалшивите идоли на окупаторите с "партийни билети и книжки",без стойност като всички тях.

Гост

#202

2016-02-01 19:46

Ужасена съм от цифрата 2600 - изпълнени смъртни присъди. Без легитимен съд.

Гост

#203

2016-10-21 19:28

Историята трябва да се изучава точно и безпристрастно.
Грешките от миналото трябва да се знаят и да не се повтарят.
Комунизмът обезличи българина като човек, разруши добрите традиции и морал на българското семейство, унищожи вярата в Бог.
Всички живели по това време сме много или малко обременени...

Гост

#204

2016-10-22 14:43

''Комунизмът обезличи българина като човек, разруши добрите традиции и морал на българското семейство, унищожи вярата в Бог.
Всички живели по това време сме много или малко обременени...''

И молим престанете вече с вашите опашати лъжи. Това, което разруши добрите традиции и морала на българското семейство е ''системата'', която се появи след соца през 1990 г. Сега вече и няма семейства, защото родителите са заминали на гурбет, поне единят, и бабите/дядовците възпитават децата. И молим не говорете от мое име и името на моето семейство. Аз съм живяла по това време и не се чувствам обременена или лишена от вярата в Бога. Който искаше и тогава можеше да си ходи на църква, пости, кръщава децата си, венчава, да си спазва традиции и христичнски обряди. Не слагайте под общ знаменател всички и не лъжете.

И не заближдавайте по-младото поколение с вашара злобна пропаганда. Има много хора, които са живели по това време и знаят ИСТИНАТА - хора, честни, почтени, духовни, религиозни, живеещи в пост и молитва като моето семейство например. Ще се молим за душата на лъжец 203..

Ако ли пък той/тя са си имали някакви проблеми в този период това си е техна работа..Има винаги недоволни и нещастни, важното е 70-80% от населението да се е чувствало добре, защото сега 90% не се чувства добре, според статистиката..

Пример - по време на соца редовно ходехме до Рилския Манастир, всичко беше безплатно,държавата покриваше. Миналото лято като отидохме ни съдраха от плащания - за това 4 лв, за другото 5 лв..Нали сегашната държава плаща:) Дааа, ама неее некой прави парета и от религията и аз познавам такива ''духовници''..виждате разликата нали..а това е само 1 пример.  Чухме, че вече и в други черкви и манастири се плаща, а освен това, броят на изоставени и занамерена черкви/манастири е пораснал на няколко хиляди последните 26 г..Кой разрушава традиците?


Гост

#205

2016-10-24 16:29

Каква вяра в бога има сега, последните 26 г? Или тук се говори за ислямски, мюсюлманска религия, която се разви доста през последните 2 десетилетия? Миналото лято си бях в България за 1 мес. и бях много неприятно изненадан от огромния брой на чужди религии в София и другите големи градове. Някои квартали в София, са направо арабски, а пеенето от джамията в центъра на София ни изненада неприятно..Такова пеене на турски носещо се посред бял ден над столицата преди 89 не се случваше и беше забранено. Подобни са нещата по цяла България с много джамии и пр, на които явно другар 203 се радва. Явно той/тя това разбира под свобода на религията последните 26 г - ислямизирането на християнска България чрез нахлуване на големи групи млади мъже мюсюлмани.

Вече е официално разпространено по мюсюлманския свят, че в България може да се заселиш и те са започнали да пристигат и легално на големи групи. Свободното религиозно бъл. общество, както се изказа 203 ги приема и акомодира + им създава допълнителни джамии по местата, където са се настанили..Нали религията беше забранена по време на соца. Сега е ''позволена''и след няколко десетилетия България ще бъде мюсюлманска. Нали това искат авторите на петицията...Бог да ни помага.Комунетата ги няма да пазят границите ни..