Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

#4276 Re: Re: Re:

2013-10-08 09:11

#4275: Ева - Re: Re:

успокой се ние пушачите през зимата по заведения не ходим.мисли когато легализират леката дрога как ще ви опушват с разни "тревички" за които забраната не действа тя е само за тютюневи изделия.в прочутата Европа марихуаната вече е легален продукт.


Гост

#4277 Re: Re: Re: Re:

2013-10-08 09:16

#4276: - Re: Re: Re:

Колегите ми подкрепят забраната за пушене на закрито, но те не могат да платят тази висока цена. 57% от брутния вътрешен продукт се реализира от услугите, икономиката буксува. Вижте колко са обезверени тези 150 000 човека, които са в този бранш. Във Франция, Австрия и Германия има облекчен режим за пушенето в заведения, а ние си дадохме бизнеса на кучетата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-10-08 09:35


я у лево

#4280 Re:

2013-10-08 10:00

#4: Пушач -

Типичен нагъл наркоман, очаква всички да му остъпят, за да си упражнява наркоманията където реши. Да, ама няма да стане, боклук.


Гост

#4281 Re: Re:

2013-10-08 10:04

#4280: я у лево - Re:

не където реши а само в заведения в които е разрешено пушенето.!!!


Гост

#4282

2013-10-08 10:05

Само формен идиот или комунист (за мен е все идно и също),може да поиска отмяната на забраната за пушене на обществени места.И% те го правят това не само от пидиотизъм ,а за да услужат на руските собственици на БУЛГАРТАБАК ,представлявани в България нали знаете от кого ?От КТБ с Цветан Василев начело.А медийната подкрепа ще я имат от медийната империя на неговите слуги -Пеевски+Кръстева

Гост

#4283 Re:

2013-10-08 10:20

#4282: -

дай боже това да стане дано Цветан Василев и Пеевски+Кръстева се наложат и да отпадне забраната.


Гост

#4284 Re: Re:

2013-10-08 10:31

#4283: - Re:

огромната армия от протестиращи от "България без дим" се стопи до 20 човечета.лошо Гешанова лошо.:)))))))


Гост

#4285

2013-10-08 10:34

Здравето е над всичко! Преди забраната вратите между обособените помещения за пушачи и непушачи зееха отворени и чевръсти сервитьори не си правеха труд да ги затварят, за да сноват по-бързо между клиентите от двете групи. На който му се пуши, може да стане и да излезе за 5 минути, ако е чак толкова зависим от този порок! Да не говорим, че пушачите не мислят и за отровите, които дишат децата им, а какво остава за другите около тях!

Гост

#4286 Re: Re: Re:

2013-10-08 10:35

#4284: - Re: Re:

това отворено писмо е съставено от "Сдружение на заведенията в България" и още утре ще бъде разпространено по всички сайтове и някои медии.нека хората да знаят истината.

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТНОСНО: НАМЕРЕНИЯТА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА РЕЖИМА ЗА ЗАБРАНА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Ние сме сдружение на семейни, малки и средни фирми – сдружение на хора, които се трудят, за да изхранват семействата си и да създават работни места, така че други български семейства да не чакат подаяния от държавата. Ние сме сдружение на хора, чието ежедневие е битка с бюрокрацията, тежкия административен натиск и корупцията. Хора, които въпреки целенасочените усилия на администрацията да ги стъпче, все още успяват да допринасят за икономиката на страната и за цялото общество, като стоят на пазара. Като заговорихме за пазар – убедени сме, че той е единственият механизъм за регулиране на икономическите и социални отношения. Обществените проблеми могат и трябва да бъдат преодолявани не чрез лобистки наложени забрани, а чрез естествения пазарен принцип на търсене и предлагане.  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Ние сме обезпокоени и дори уплашени от омразата, лъжите и инсинуациите срещу нас по повод на настояването ни за либерализация на Закона за здравето в частта, която касае употребата на легално продавана и произвеждана стока, при това в наша, а не в публична собственост. Собственост, в която сме инвестирали лични, а не обществени средства, за която носим лична отговорност и за чиято издръжка сме поели икономически риск – риск за нашите семейства и за семействата на нашите работници. Обръщаме се към цялото общество с надежда това унизително отношение спрямо нас да бъде прекратено. В продължение на повече от година писахме, говорихме и изпращахме писма до институ


Гост

#4287 Re:

2013-10-08 10:39

#4285: -

ако ти станеш и излезеш при температура -15 как ще ти се отрази на здравето.откъде накъде ние да се излагаме на простуди и тежки заболявания за да сте добре вие?по добре да разделят заведенията и всеки да си знае своето.така няма да има недоволни.


Гост

#4288

2013-10-08 12:07

Прекрасна инциатива.

Гост

#4289

2013-10-08 12:18

На желаещите пушене на обществени места и децата им ще се възползват и ще пушат. Честит повишен риск от рак и честити увеличени медицински разходи. Да се радват на тези придобивки желаещите да разрешат пушене на обществени места.

Гост

#4290 Re:

2013-10-08 13:32

#4289: -

какво общо имат тук децата стига сте спекулирали с тях.на децата не им е мястото в ресторантите. даже да изключим пушенето представям си какво ще видят и ще чуят в място където се веселят полупияни хора и задръжките  падат под влиянието на алкохола.ами заведете ги и на стрийптийз бар много ще е полезно за възпитанието им.


Гост

#4291

2013-10-08 13:33

Подписах я защото :
- не мразя пушачите, но не искам да дишам дима им;
- си плащам здравните вноски и искам да се лекуват болни, а не отровени пасивни пушачи или "самотровещи" се активни пушачи;
- искам да живея на чисто

Гост

#4292 Re:

2013-10-08 13:50

#4291: -

много грешиш пушачите внасят в здравната каса суми в пъти превишаващи твоята осигуровка.10% от платения от тях акциз върху цигарите отива за здравеопазване.по най прости пресмятания това са малко повече от 50.000.000 лв. на година .сумата никак не е малка .освен това като всички граждани и те плащат осигуровки.като добавим и ДДС върху цигарите процент от което също отива в здравната каса .какво излиза че с нашите пари лекуват и вас.


Гост

#4293 Re: Re:

2013-10-08 14:32

#4292: - Re:

не мога да разбера какво още се мотаят парламентаристите че не могат да решат един елементарен проблем.да разделят заведенията за пушачи и непушачи и с това да приключат въпроса.всеки да си знае заведението. зимата наближава и ние пушачите  вместо да ходим да си празнуваме рожденни и именни дни, годишнини от свадби и новогодишните празници в заведенията на съседните ни държави не е ли по добре да си платим в нашите ресторанти.поне тези пари ще влезат в нашата икономика.


Гост

#4294

2013-10-08 14:46

Не ,на пушенето в заведенията !

Гост

#4295 Re:

2013-10-08 15:02

#4294: -

с лозунги нищо не се оправя само с разумни решения.приличаш ми на човек от соцреализъма тогава лозунгите вървяха.между другото научи се къде се слага запетая:))


Гост

#4296 Re: Re:

2013-10-08 15:20

#4295: - Re:

пълния текст на писмото на Сдружение на заведенията в България.това писмо ще бъде публикувано и разпространено във всички сайтове и медии.нека обществото узнае истината за забраната

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТНОСНО: НАМЕРЕНИЯТА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА РЕЖИМА ЗА ЗАБРАНА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Ние сме сдружение на семейни, малки и средни фирми – сдружение на хора, които се трудят, за да изхранват семействата си и да създават работни места, така че други български семейства да не чакат подаяния от държавата. Ние сме сдружение на хора, чието ежедневие е битка с бюрокрацията, тежкия административен натиск и корупцията. Хора, които въпреки целенасочените усилия на администрацията да ги стъпче, все още успяват да допринасят за икономиката на страната и за цялото общество, като стоят на пазара. Като заговорихме за пазар – убедени сме, че той е единственият механизъм за регулиране на икономическите и социални отношения. Обществените проблеми могат и трябва да бъдат преодолявани не чрез лобистки наложени забрани, а чрез естествения пазарен принцип на търсене и предлагане.  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Ние сме обезпокоени и дори уплашени от омразата, лъжите и инсинуациите срещу нас по повод на настояването ни за либерализация на Закона за здравето в частта, която касае употребата на легално продавана и произвеждана стока, при това в наша, а не в публична собственост. Собственост, в която сме инвестирали лични, а не обществени средства, за която носим лична отговорност и за чиято издръжка сме поели икономически риск – риск за нашите семейства и за семействата на нашите работници. Обръщаме се към цялото общество с надежда това унизително отношение спрямо нас да бъдепрекратено. В продължение на повече от година писахме, говорихме и изпращахме писма до институциите и медиите, в които посочихме десетки аргументи и доказателства в подкрепа на нашето настояване този закон да бъде променен. Представителите на ЛОБИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ С ЧУЖДО ФИНАНСИРАНЕ, обаче, продължават да отказват диалог и вслушване в тези аргументи. Вместо това, упорито насаждат в обществото неверни и неподкрепени с аргументи твърдения, целящи две неща: 1. Нашият бизнес да бъде съсипан; 2. Въпросните организации да оправдаят хилядите долари, които получават за лобистката си дейност. ТЕЗИ ХОРА ПРОДЪЛЖАВАТ НАПЪЛНО НЕОБОСНОВАНО ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ: 1. „Забраната за тютюнопушене е в името на здравето на нацията“. Ако това твърдение е истина, защо употребата на цигари нараства, успоредно с броя на респираторните заболявания сред натирените на студа пушачи (факт, който устройва само фармацевтичните компании). „Пушенето в заведенията вреди на здравето на нацията“, казват тези хора, но не пушенето по принцип, не употребата на цигари от малолетни и непълнолетни, не – най-страшният проблем, свързан с тютюнопушенето, е употребата на цигари в НАШИТЕ заведения. Точка! В типичен сталинско-хитлеристки стил за тях друг знак освен точка не съществува.


Гост

#4297 Re: Re: Re:

2013-10-08 15:24

#4296: - Re: Re:

справка на Е.К.за режима за пушене в страните от Европейския съюз

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/1390760_3880167546344...

забележка:в Гърция,Македония и Сърбия пълната забрана е отменена от техните парламенти във връзка с тежкото икономическо състояние на тези държави.

 

Мартин

#4298 Пушач

2013-10-08 18:01

При положение, че цигарите са разрешени за продажба и консумация е съвсем нормално да има къде да запаля цигара като изляза на заведение. Ами има хора алергични към парфюми , дайте да забранят и ползването на парфюми на обществени места. Водени от същата логика да забранят и алкохола , пиян който не може да контролира поведението си може да наръга с нож, набие катастрофира и прочие с което вреди на здравето на околните. Като имаше зали за непушачи , никой от нас пушачите не е хванал непушач на сила и да го е вкарал в залата за пушачи. Да ви отварят залите за непушачи и си пийте питиетата на чист въздух и никой от нас няма да влезе там да ви пречи , бъдете 100% убедени в това!!!!!

Гост

#4299

2013-10-08 21:16

Много смислено!

Гост

#4300

2013-10-09 06:53

Единственото хубаво нещо, свършено от герП не бива да се променя. Мястото на пушачите е навън!!!