Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

#4026 Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 13:30

#4025: ел команданте - Re: Re: Re:

който плаща повече той има и повече право да иска комфорт в заведенията. така е при пазарната икономика:

В страните, в които е въведена тотална забрана за тютюнопушене в заведенията, се доказва, че в огромния си процент клиентите свързват консумацията в заведенията с употребата на цигари. Според изследване, направено в американския щат Мейн, пушачите харчат за посещения на ресторанти и барове средно с почти 50% повече от непушачите.

anjela

#4027 за легализиране на марихуаната в България

2013-09-23 14:11

#4026: - Re: Re: Re: Re:

за легализиране на марихуаната в България:

ето това вече е нещо съществено-пушачите вън от заведенията наркоманите вътре.не се учудвайте в тази сбъркана държава всичко може да се случи.вижте повече:

https://www.facebook.com/groups/399340566818226/

Александър

#4028 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 15:02

#4026: - Re: Re: Re: Re:

В Мейн пушенето в закрити обществени помещения е забранено. Забранено е даже на някои ОТКРИТИ помещения.

http://www.tobaccofreemaine.org/breathe_easy/in_public_places.php

anjela

#4029 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 16:57

#4028: Александър - Re: Re: Re: Re: Re:

за това пък пушенето на марихуана е разрешено и не само там.не искам тази потънала в поквара Европа да ми дава тон в живота и да ме учи какво да правя с него капиши?

ivona

#4030 снимчици от европарламента.

2013-09-23 17:59

#4029: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/625482_438686626248918_11...

малко снимчици от сградата на Евро парламента в Брюксел.на вратата на бара и на вратата на самия парламент ясно се вижда стикера "пушенето разрешено".какво ще кажете на това дами и господа бездимни там може да се пуши даже в парламента а в нашата мила държава даже в един най обикновен ресторант не може.само ние ли ще ставаме по големи католици от папата.

снимките любезно ми предостави фотографа Ханс Шулц.публикувам ги не само тук а във всички форуми с тема забрана за пушенето.

 

ivona

#4031 снимчици от европарламента.

2013-09-23 18:04

#4029: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1239039_438687116248869_1...

а това е вратата на самия Европейски парламент в Брюксел.виждате ли стикера на вратата.значи можело да пушат само богоизбраните а обикновенните хора вън на студа.

 

Александър

#4032 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 18:06

#4029: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anjela, за Мейн ли говорим, за Европа ли? Май не ти е много ясно. И други неща не са ти ясни..

Там където е разрешена марихуаната, нейната употреба е строго ограничена. Както, между другото, е със цигарите. Уверявам те, в американските щати в които е разрешента употребата на марухуана НЯМАШ право да пушиш в заведения, на детски прощадки и т.н. Просто и ясно. Купуваш трева и отиваш у вас. Както е със цигарите. Усещаш ли какво ти казвам?

Не знам на колко години си, но нека ти дам един друг пример. През 90-те години можеше да се пуши в самолети. След това го забраниха. И тогава е имало полемика - хора като тяб (и ел команданте, и слабаков и много други "интелектуалци") са ревали колко лошо ще стане ако не се пуши по време на полет, как това е фашизъм, дискриминация, ще се отрази лошо на икономиката, ще има фалити, никой няма да иска да лети, ще има масово преминаване към лека дрога и т.н.

Е, знаеш ли какво стана? Ами нищо. Просто хората по цял свят видяха колко хубаво е да можеш да дишаш в самолета и да не смърдиш ужасно. Сега никой няма намерение да връща дима в самолетите и никой не би запалил цигара по време на полет...интересно защо. Между другото, ти пътувала ли си някога със самолет? Как се справи?

Този въпрос е приключил. Хората даже едва ли си спомнят, че някога се пушеше в самолетите. Както почти никой не си спомня, че преди години в офисите се пушеше. След няколко години почти никой няма да си спомня (или ако си спомня, ще се срамува) че някога сме обсъждали дали да се пуши в заведенията или не. Свиквай, Anjela. Такъв е пътят на цивилизацията.

Никой не иска да ти дава тон в живота. Но когато това, което правиш ТРОВИ И УБИВА И УМИРИСВА останалите, ще се съобразяваш с тях, е не те с теб. Разбираш ли ме? Пуши си колкото искаш, не ме интересува, но си длъжна да спазваш законите. Както го правиш когато пътуваш със самолет.

Капиши? :-)

anjela

#4033 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 18:29

#4032: Александър - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

хайде и ти ли се зае да ме учиш как да живея.в моя офис се пуши защото е моя собственост и аз така искам.в частния ми бар на вилата ни също се пуши защото не е заведение.а да попитам нещо може ли?хората от моя кръг по заведения не ходят имаме си доста по злачни места където се събираме.само ми е интересно защо на нашите партита с удоволствие идват и непушачи.как така нали ги тровиме и ги убиваме защо сами по свое желание се подлагат на смъртна опасност.никой не ги кани те сами искат да си прекарват времето с нас.както разбра мене забраната не ме касае ако пиша тук правя го защото не обичам диктатурата ,а справедливоста. тя е много проста пушачите трябва да си имат своите заведения които да посещават само те.вече такива дори има смоукинг клубове и барове за пушачи които се посещават само от пушачи с членски карти.за една седмица с помоща на адвокат едно заведение се превръща в клуб и вече не подлежи на проверки от РИОКОЗ.идеята не е наша взаимствахме от Великобритания където уж имало пълна забрана за пушене.да ама не има си начини тази забрана да се заобиколи и то законно.в Холандия по същия начин заобикалят забраната дори по последни данни техния парламент иска да я отмени защото е безмислена.досега със забрани нищо не е постигнато както виждаш пуши се даже в европейския парламент при това официално.този закон противоречи на закона за частната собственост защото заведенията са имненно такава.в такова помещение никой невлиза по принуда а по желание.щом като в него се пуши няма да влезе ще си намери такова в което не се пуши.защо във Виена никой няма претенции затова че има и двата вида заведения даже и хотели. що се касае до това кой с кого да се съобразява мога да кажа само това.в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях.не се навъртайте там където се пуши.да толерантност имаше от наша страна преди да се въведе този закон.докато той съществува никой да не чака толерантност нали закона определя къде да се пуши и къде не.следователно всеки да си стои на своята територия определена от този същия закон.още един мъничък въпрос защо си поставил думата интелектуалец в кавички.какво да не си мислите че тези които пушат са по малко интелигентни от вас или са по неспособни.известно ли ти е че хора които управляват доста големи фирми дори корпорации и това не им пречи да бъдат пушачи.да не споменавам писатели,актьори ,художници дори дипломати и политици. доста представители на културната бохема не само в България а по света пушат и това не ги прави по неспособни или некултурни от тези които не пушат.

Александър

#4034 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 01:11

#4033: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anjela, не искам да те обиждам, но не разбирам защо не можем да разбереш какво ти говоря. Хайде ще пробвам пак.

Законът забранява пушенето в закрити обществени помещения. Ако в твоя частен дом (вилата ти) пушиш и не извършваш обществени услуги няма нарушение и никой не се интересува какво става там. У нас гостите също понякога пушат и това не е проблем, стига да са на балкона. Сега разбра ли? Никой не се интересува какво става у вас.

Аз подписах петицията и подкрепям закона защото НЕ ТРЯБВА в заведения, ресторанти и други закрити обществени места да се пуши. Мен забраната ме интересува защото ми омръзна когато изляза накъде в България да се прибирам мръсен и смърдящ и да трябва да пера дрехите си, да кашлям и т.н. Не става въпрос за вилата ти, а за места които посещавам редовно (дискотеки, ресторанти, т.н.).

Между другото, в Холандия е забранено да се пуши в закрити обществни места, също като в България. Това е световна тенденция. Няма нищо общо с ЕС, в Русия, Украйна и Турция има забрана също. В европарламента няма пълна забрана и затова има отделно помещение да се пуши. Предполагам, че скоро и там ще въведат пълна забрана, неизбежно е.

"в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях" WTF? Какви вълци, каква гора, какви глупости говориш? Чуваш ли се?

"следователно всеки да си стои на своята територия определена от този същия закон." - именно - пуши си на вилата или на улицата, и само там. На другите места законът те задължава да не пушиш и аз ще държа той да се спазва. В една нормална държава законите се спазват.

Не си разбрала как използвам думата "интелектуалец," макар че ясно обясних. Ще пробвам отново. По този начин иронизирам тези хора, които се борят срещу забраната и защитават интереса на тютюневото лоби. От десетилетия говорят едно и също - колко тежко щяло да бъде ако не се пуши в самолети, офиси, т.н. Техните прогнози никога не се сбъдват, ама те едно си знаят. Същото е с хейтърите в този форум - след няколко години никой няма да си спомня че някога се е пушило в заведенията. Ама хейтърите само знаят да говорят глупости и да се борят срещу прогреса...жалко.

Права си Anjela, това че някой пуши не го прави лош човек. Обаче ако пушиш в закрити обществени помещения ставаш най-обикновен простак и нетолерантен закононарушител и наказания трябва да има.

anjela

#4035 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 05:09

#4034: Александър - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

и какви да бъдат наказанията дълги години затвор, изпращане в лагери за пушачи или направо разстрел.питам защото точно такива коментари пишат твоите колеги непушачи във форумите.може би пък държавата ще ни накара да си зашием по една жълта цигара на ръкавите за да има порядък да се знае кой какъв е.както виждам злобата тресе само непушачите ние спокойно се отнасяме към всичките обиди и закани които се пишат за нас.не ми отговори на един въпрос как така в Австрия може и доста други държави може да има отделни заведения за пушачи и за непушачи а в България не може.те на би да са по изостанали в своето развитие от нас.като последно тези въпроси ги решава парламента а не аз и ти.като решат да отменят забраната ще го направят без никого да питат.в Гърция и Македония вече го направиха. с европарламента изобщо не си наясно там имаше забрана и през 2012г. на евродепутатите им бяха необходими само 20 дни да я отменят.какво било редно и какво не това го обяснявай не на мене а на онези 30.000 души останаха без работа миналата зима и не се знае през тази зима колко още ще загубят работата си..няма смисъл да водим повече този спор всеки си има позиция и си я отстоява.


Гост

#4036 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 09:36

#4035: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

забраната трябва да се премахне ако трябва да се ограничи употребата на цигари не е този начинът.пушачите нищо незаконно не правят като употребяват продукт одобрен от държавата и за това удоволствие плащат доста солен акциз.редно ли е за тях вратите на заведенията да бъдат затворени което е фактически чиста истина.никой уважаващ себе си пушач няма да мръзне по тротоарите под насмешливия поглед на удобно разположилите се на топло непушачи.предпочитам да запаля колата и да отида на ресторант при съседите отколкото да ставам предмет за гавра на непушачите.


Гост

#4037 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-26 13:12

#4036: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

пуши се свободно  навсякъде в държавната администрация като започнете от парламента и стигнете до най ниското ниво държавни структури.изглежда че забраната е въведена специално  само за заведенията.навсякъде другаде се пуши на воля кой колкото иска и никой не проверява.най много се пуши в парламентарната стая на ГЕРБ & Ко тези които въведоха забраната.

михаил неделчев

#4038 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-26 13:39

#4037: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

питам само: към тази затънала в поквара Европа се стремим.това ли са "европейските ценности" с които нашите продажни политици ни промиват мозъците вече 23 години.вижте това:

http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-13_07.html


Гост

#4039

2013-09-26 13:44

Като пушенето убива,защо в сградата на ковачницата на законите които ние т.е. нашите управници първи приветстват има кафе за пушачи? Е това не приемам,щом има правила или да са за всички или майната им,в случая МАЙНАТА ИМ !

Гост

#4040 Re:

2013-09-26 13:47

#4039: -

ащо не говорят с конкретни данни, защо ЕС за едни е майка, а за други - мащеха? Защо, преди да започнат някакви недоклатени педали от ЕС да приказват тонове глупости, първо не се огледат при тях какво става??? Защо навсякъде в ЕС се е върнал стария режим - собствениците сами да определят дали да се пуши при тях, а тук, в България ще има такъв геноцид с тази напълно измислена забрана??? Защо и до кога ще има такъв геноцид у нас???

anjela

#4042 Re: Re: Re:

2013-09-27 09:16

#4041: - Re: Re:

за следващата зима пушачите вече имат своите заведения затова бездимните да се успокоят и да не си мислят че ще ни гледат как мръзнем по тротоарите и ще злобеят.такива заведения има и ще станат масово явление.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1237096_10151910517777094...

георги пеев

#4043 Re: Re: Re: Re:

2013-09-27 10:17

#4042: anjela - Re: Re: Re:

този закон е дискриминационен ,а говорим за демокрация .геьове на пиедестал ,а пушачите станаха враг №1 на човечеството . Че през тоталитаризма хората имаха повече права ,а искат да го загърбим . ти еба и фалшивата демокрация и простотиите в които ни забъркаха.

anjela

#4044 Re: Re: Re: Re:

2013-09-27 10:53

#4042: anjela - Re: Re: Re:

това решава проблемите на пушачите създаване на затворено общество в което се допускат само пушачи.доносниците на Гешанова вън.

С наближаването на есента, все повече собственици на заведения са изправени пред дилемата – да затворят или да регистрират частни клубове под формата на сдружения с нестопанска цел. Въпросната практика за регистриране на сдружения на пушачите, не е нещо ново за Европейския съюз. Въпросните клубове не спадат към Обществените места, защото достъпа до тях е ограничен, а не свободен.Въпросът в случая е, защо трябваше да се приема тотална забрана за пушене на закрити обществени места.

ването

#4045 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-27 11:02

#4044: anjela - Re: Re: Re: Re:

ха ха ха  представям си как бездимните ще се пукат от яд и злоба когато видят такова заведение.ще са безсилни да направят каквото и да било законът не ги забранява.

венелин коцев

#4046 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-27 11:08

#4045: ването - Re: Re: Re: Re: Re:

оказва се че дилемата около пушенето има две решения.едното е да отпадне забраната другото масово учредяване на клубове и барове специализирани за пушачи и с ограничен достъп.в такъв случай забраната сама по себе си ще отпадне като ненужна.

ванеса

#4047 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-01 14:20

#4046: венелин коцев - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

по добре дъщеря ми да пуши отколкото да се чука с баща си.нали това са Европейските "ценности"пушенето е навик а другото е падение.извинете за цинизъма но с други думи не става.благодаря за такива ценности но не ги искам не са за моето семейство.

ел команданте

#4048 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-02 07:36

anjela

#4049 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-03 08:55

найден киров

#4050 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-03 11:43

#4049: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

какво се случва в България! Някои, определено безотговорни и нагли фактори в ЕС ни използват като опитен полигон и гледат какво се случва у нас...
Аз лично, не желая да съм опитна мишка и настоявам да се върне стария режим, при който всеки собственик решаваше сам за себе си, дали да се пуши в заведението му или не!!! Да не коментирам, че тая забрана е в конфликт поне със 6-7 члена от Конституцията ни и по 1-2 члена от Хартата за правата на човека!!!