Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

#3851 Re:

2013-07-02 13:20

#3850: -

хубаво за кого?за една група от непушачи която тиранизира тази на пушачите с всички сили и средства.


Гост

#3852

2013-07-03 08:06

Въпреки, че съм пушач ми е изключително неприятно да стоя в задимени, миришещи на цигари или зле проветрявани помещения. Винаги съм се чудил на мои приятели пушачи как не се задушават или как поне не им дразни на очите дима когато са се затворили у тях гледат филми и пушат цигара след цигара... На мен лично не ми пречи да пуша извън заведението у нас правя същото излизам на терасата за да не си усмърдявам къщата.
krisi

#3853 Re:

2013-07-03 11:05

#3852: -

това скоро ще се промени закона ще падне.никой не може да ме застави да се излагам на простудни заболявания заради удоволствието на някакви си непушачи.(веднъж вече имах такъв проблем половин година ме лекуваха)не сме длъжни да се грижим за тяхното здраве и зарaди тях да увреждаме своето .време да проумеят че светът не е създаден за тяхно удоволствие и те не са центъра му.като не искат да им се дими да ходят в заведения за непушачи.как така в Австрия ,Холандия,Германия, Испания, дори Великобритания да има заведения за пушачи и такива за непушачи не говоря за Лас Вегас където се пуши във всички казина. в супер "модерната" България няма.какво целят адвентистите сектанти да ни налагат своята религия и начин на живот няма да стане да си го набият в главите.защото те са в основата за приемането на този закон който е написан така че да позволява терор и преследване срещу пушачите.



Гост

#3854

2013-07-03 11:08

"България без дим" е една фашизоидна организация която може да съществува само в държава като нашата.в белите държави щяха да я закрият още на първия месец.

Гост

#3855 Re: Re:

2013-07-04 13:45

#3853: krisi - Re:

Никой не те заставя. Ако ти е студено не излизай да пушиш. Не си длъжна да си грижиш за ничие здраве, но си длъжна да не го застрашаваш. Непушачите не са длъжни да увреждат тяхното, за да не изпадаш ти в абстиненция. Време е да осъзнаеш, че светът не е създаден за твое удоволствие и че не си в центъра му. Като искаш да пушиш си намери място, където не нарушаваш чужди права и не застрашаваш чуждите живот и здраве. По целия западен свят тенденцията е към забрани спрямо пушенето. В САЩ заведенията можеш да ги осъдиш за милиони, че ти застрашават здравето. Нямаш право да се опитваш да налагаш твоя начин на живот. А непушенето не е нито религия, нито начин на живот, то е естественото състояние на организма. Никой няма право да издава закони, които налагат терор над определени група, на базата на естествените им признаци.

И честно казано, не виждам защо трябва да се настройваме пушачи срещу непушачи. Аз нямам нищо против пушачите. Може да смятам, че техния навик е вреден, но не искам и не се бъркам в избора им. Проблемът става, когато техният избор наруши моите права и почне да вреди на мен. Но и тогава не значи, че трябва да се хванем за гушите. Може да се намери решение, което удовлетворява и двете страни. Разделението на зали не беше такова, защото не промени нищо за персонала и налагаше раздели в компаниите за да работи. Вместо това, може да се отдели едно не голямо, добре вентилирано, заградено помещение, което да не е за ядене, а само за пушене и където пушачите да могат да отидат да запалят на топло през зимата. С всичките разделения, които се направиха при стария режим, това едва ли ще е проблем. Мисля че едно такова нещо, дори да не е идеално, ще удовлетвори и двете групи максимално. Да не говорим, че много пушачи и сега са против отпадането на забраната.


Гост

#3856 Re: Re: Re:

2013-07-05 03:22

#3855: - Re: Re:

практиката сама ще реши този въпрос началото вече е сложено.по подобие на Великобритания и Холандия и тук се появиха първите смоукинг клубове и частни барове в които се пуши.по този начин никой никого няма да трови и всеки ще знае къде му е мястото.само после да не писнете че приятелите ви които пушат ходят в клубове а вас там не ви пускат така де нарушават ви се правата.тук вече ще сгрешите защото тези заведения не са под контрола на здравното министерство.в частен имот само собственика може да се разпорежда кой да влиза и кой не.а на който пушач му се мръзне на улицата моля никой не го кара насила са посещава клубове избора си е негов.


Гост

#3857

2013-07-05 06:42

Аз изпитах вредата от пушенето.Така че,МОЛЯ,не пушете жени!!!!

Гост

#3858 Re: Re: Re: Re:

2013-07-05 08:55

#3856: - Re: Re: Re:

Чудесно! Както казах, нямам нищо против избора на пушачите, стига с него да не нарушават чужди права. Не мислете, че ние непушачите искаме на пушачите да им е гадно. Просто не искаме на нас да ни е гадно и да се разболяваме, за да могат те са си практикуват навика. Когато има вариант, при който и на двете страни им е добре, би било много тъпо, която и да е от двете страни да е против него.


Гост

#3859

2013-07-05 12:14

варианти има достатъчно много само че тези които пишат законите или не ги намират или не искат да ги намерят и приложат.вече разбраха че с масова забрана нищо не се постига.трудно ли беше да дадат възможност тези собственици на заведения които искат от тях да организират бар за пушене или клуб да го направят без да търсят услугите на адвокати и да губят време с пререгистрации като фирми от друг тип.пушачите още в началото изявиха желание да имат свои заведения където да не пречат на никого.помните какъв беше отговора на Борисов"НЕ НЕ и пак НЕ"кой узакони организацията "България без дим"която организира своите фашизоидни структури с цел преследването на пушачите.кой и даде изяви по разни телевизии.цитирам думите на Гешанова казани по БНТ преди година:"ние ще поставим пушачите при невъзможни условия и така ще ги принудим да се откажат да пушат" обърнете внимание говори се за принуда.е принудиха ни да ходим само в летните заведения.с какво право тази организация която не е власт да си присвоява права които никой не и е дал .тогава никой даже не помисли че въпреки недостатъците ни и ние сме граждани на същата тази държава.никак не ни беше приятно през зимните празници да ходим чак в Сърбия за да не ни разболяват в собствената ни държава.не можаха ли да се обмислят варианти така че и двете групи да не си пречат едни на други както е в нормалните държави.


Гост

#3860

2013-07-05 12:49

след като нас пушачите са ни подгонили и ни преследват все едно че сме най големите престъпници в тази държава как очаквате да реагираме естествено че и ние ще се защитаваме не сме малка част от населението.според Швейцарското право в ако в дадена страна живее само един пушач държавата е длъжна да му осигури място за да пуши.споменава се че в Русия въвеждат забраната само че ние не сме Русия там още преди повече от 30 години всички предприятия,учреждения,университети и обществени сгради си имаха организирани отоплени помещения за пушене.така беше още когато бях студент в Москва така е и сега.дали някой ще посмее застави пушач да излезе на улицата при температури от -30 -40 градуса как мислите .вие такива мразове не сте и виждали.
Сдружение на заведенията в България

#3861 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-05 14:39

С доста спорния мотив за защита на общественото здраве – собственици, наематели и работещи в този бранш са лишени от основни конституционни права, сякаш не са част от това общество. С налагане на поправките в Закона за здравето е нарушен балансът между интересите на отделния индивид и общността. Смятаме, че държавата не е изчерпала и приложила всички мерки в полза на обществения интерес, преди да наруши и ограничи нашия.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2013-07-05 17:30


ресторантьор

#3863 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 05:11

#3861: Сдружение на заведенията в България - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Защо всички се упражняват да се разпореждат с моята собственост. Защо, това е шизофрения. Това заведение е мое. Не е нито на пушачите, нито на непушачите, на майки, баби, гешанова, блумърг, бойко борисов или брат им кънчо. Аз плащам данъци за това заведение. Аз. Аз се боря за клиенти, не те. Това е мое суверенно право.


Гост

#3864

2013-07-07 08:35

този закон постигна и двете цели на Борисов и партия ГЕРБ.едната да се раздели обществото на две групи.тези които не пушат почустваха своето превъзходство и започнаха да изливат помия върху пушачите във всички форуми в които може да се пише по темата закон.дори от писане се достигна и до реални действия непушачи обстрелваха с въздушни пушки хора които пушат на улицата имаше и трима ранени.пушачите от своя страна престанаха да ходят по заведения и се затвориха в домовете си.после отнякъде изникна идеята че могат да се развличат и у съседите ни като ходят в техните ресторанти в Гърция, Сърбия или Румъния добро излизане от положението.от друга страна след като съсипа малкия и среден бизнес Борисов най после се добра и до ресторантьорите. резултата скоро излезе наяве фалирали заведения и хиляди сервитьори и бармани изхвърлени на улицата.тези които още се държат с ужас очакват следващата зима.ако не се предприемат някакви промени от сегашния парламент ще има още фалити.
"за каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари"-златни думи.

123

#3865 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 12:01

#3863: ресторантьор - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

По тая логика на твоята собственост трябва да ти разрешат и да убиваш и всякакви други неща забранени от закона... Забраната всъщност е добра възможност за собствениците да си разширят клиентелата и да потърсят нови начини да привлекат клиенти. Дори като предоставят по-добри условия за пушене навън. Виждал съм заведения, които направиха точно това. Да не говорим, че хората вече свикнаха и голяма част са се завърнали или ще се завърнат скоро. И нека не забравяме, че сме в криза. Не може ей така да се твърди, че отливът се дължи на забраната.

Гост

#3866 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 15:28

#3865: 123 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

голяма част от пушачите никога няма да се завърнат в заведенията докато съществува този закон.да се запомни че те не са втора категория хора и затова  избраха да не ходят по ресторанти за да не ги заставят да излизат под тържествуващите и захилени физиономии на тези които не пушат.намериха си начини техните компании да се събират на места където никой няма да ги безпокои и да им се бърка в начина на живот.прави са ресторантьорите,че искат да се разпореждат със своята собственост така както намерят за добре.заведенията не са обществени сгради нито учреждения всеки влиза там по желание ,а не по задължение.на който не му понася може и да не влезе.а що се касае до убиването много добре се знае че който си позволи да навлиза в чужда собственост без изричното съгласие на този който я притежава в редки случаи може и да бъде ранен или даже убит.това повелява един друг закон, а именно за неизбежната самозащита.и още по темата много добре се помни кои и какви бяха тези които обстрелваха именно  пушачите с въздушни пушки.всеоще пушачи досега по никого не са стреляли и няма да го направят те са по мъдрата и по спокойна част от обществото.


Гост

#3867 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-07 15:51

#3866: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

сега ето това се случва с партията която одобри  закона и изгони пушачите от ресторантите.не само че падна от власт ами и вече се започна разцеплението което беше неминуемо.всеки си плаща за удоволствието. ето и подробностите:

http://www.mediapool.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%86%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%B8-10-%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-news208544.html

Асоциация на пушачите в България
Гост

#3868 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 11:07

#3867: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

преди малко научихме че България с тази забрана държи палмата на първенството в Е.С. по рестриктивност на закона и получава аплодисментите на европейските институции.и какво става на практика европейските дуржави се грижат за здравето на своите пушачи не ги гонят да пушат по улиците, а са им осигурили заведения, а даже и хотели където да могат да прекарват свободното си време.в България преследват пушачите като престъпници за да угодят на европейските си господари.благодарим на Бойко Борисов и на 41 парламент затова че превърна пушачите в най преследваните  граждани на държавата.вече ни е известно че на щурмовите отряди на организацията "България без дим"  нв им стигнаха заведенията и са плъзнали по кварталите да преследват пушачи.такива оплаквания получихме от няколко града.

виолета

#3869 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 11:34

#3868: Асоциация на пушачите в България - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

истина е миналата неделя ние групата кучкари бяхме извели домашните си любимци в парка.естествено запалихме по цигара и отнякъде се появиха с крясъци два субекта на възраст малко над средната да загасим цигарите защото имало закон.разбира се ние отказахме и им посочихме пепелника с надпис място за пушене на един метър от пейката. това вече ги вбеси.налетяха на бой удариха по ръката единия от приятелите ми да му избият цигарата.свирнах на моята овчарка така добре им се озъби че набързо се изтеглиха с псувни и закани.още в понеделник се снабдих с газов пистолет ако смеят пак да заповядат ще бъдат добре посрещнати.


Гост

#3870 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 12:31

#3869: виолета - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/c134.0.403.403/p403x403/308067_268...

Европейския парламент бар с места за пушене.коментара е излишен там може а у нас не.

 

 


Гост

#3871 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 12:51

#3870: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

това е списъка на баровете и ресторантите в Лондон където пушенето НЕ е забранено нещо да кажете?

http://www.smokers-united.com/smoker-friendly/bars/detail.php?ln=en&id=1090


Гост

#3872 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 13:00

#3871: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

а това е списък на държавите в които официално е разрешено да има заведения за пушачи и такива за непушачи дори са показани и процентите.

http://www.smokers-united.com/differences.php?ln=en


Гост

#3874 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-07-09 13:12

#3873: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

откакто се въведе забраната за пушене в заведенията не съм стъпила в ресторант няма и да стъпя докато не я отменят.уважавам себе си и не искам да ме приравняват с бездомните кучета и просякините.балонът "в Европа е така" вече се спука.глупаците които го надуваха си мислят че сме порасли в саксия и са ни поливали със шампанско.не им се отвори парашута какво си представяха че във времето на информационните технологии няма да открием истината ето я:държавите отменили закона са вече 16 в Европа.само Бойко и неговото правителство се правеха на по големи католици от папата.с други думи:
"каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари"

anjela

#3875

2013-07-09 13:17

смоукинг клубът не е заведение сторед търговския закон и не подлежи на проверка от гавазите на РИОКОЗ.никой не може да забранява каквото и да било в частен имот нещо повече няма право да влиза в него без съгласието на собственика.влиза се с членски карти издадени от него.във Варна такива клубове вече са 40 броя в различните квартали.