Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Гаден ПРОСТ Пушач

#1201 Re:

2012-12-18 22:41

#1198: -

Кое мое право на избор ?????????????? Как да умра ли ????? Мале.... (ако това ти е въпроса... определено имаш нужда да преминеш още веднъж училище). А ако се опира до правото ми на избор дали да пуша или не в заведения - то вече нямам такъв избор, защото няма заведения за пушачи.

Е - виждам, че никой  до момента, няма отговор на това дето питах. Едва ли и ще има (най-умният беше да не чета вестници и списания и забравеното - да не гледам и телевизия, защото и там също се говори по този въпрос (явно там много лъжат и не е така ;)).

Това явно са умниците :)

Хайде - живи и здрави :)

P.S. То и като си в автомобил има вероятност да умреш при някоя катастрофа - да се забрани да има повече от една кола по един и същи път или улица !!!!!!!!!!! Уфф - то пък тя може и да се повреди и да катастрофирам пак - ДА СЕ ЗАБРАНИ !!!! Петиция за това веднага !!! - знаете ли колко хора ще спасим от самите тях, а пък и няма да се ударят в някой друг и да убият и него !! Нищо, че така вредим на всичко и всички !!! (да Ви прилича на една друга кауза ??)

Буревестник

#1202 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

2012-12-18 22:41

#1195: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Тема

Единственто нещо, което е вярно в твоя коментар е името ти, с което си се представил.

Гаден ПРОСТ Пушач

#1203 Re:

2012-12-18 22:44

#1200: -

Продължавай да мислиш, че е така - сигурно имат камери и вкъщи и по всички заведения - ти наистина ли си бил там ???? :D


Гост

#1204 Re:

2012-12-18 22:44

#1200: -

Е стига...... говорим за заведения, НЕ ЗА БОЛНИЦИ, ГАРИ, ДЪРЖ. УЧРЕЖДЕНИЯ И ПР...

Буревестник

#1205 Re:

2012-12-18 22:54

#7: bubo -

Не пушаческа глупост, а пушаческа наглост. А те, пушачите, иначе 90% от тях са си глупаци.


Гост

#1206 Re: Re:

2012-12-18 22:58

#1205: Буревестник - Re:

Аха, ама ти нали си висше образование по медицина и говориш 2-3 езика, пообиколил си насам-натам, та накрая си си уцелил името на буревестник :)))))))))))))))


Гост

#1207 Re: Re:

2012-12-18 22:59

#1203: Гаден ПРОСТ Пушач - Re:

Ето това е мисленето на пушача – „то има забрана и околните не им харесва, но нали няма камери и аз ще си пуша!”


Гост

#1208

2012-12-18 23:02

Всеки може да направи грешка да пропуши, но само силните и волеви хора могат да ги откажат. Останалите търсят оправдания.
Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ

#1209 Re: Re: Re:

2012-12-18 23:04

#1207: - Re: Re:

ХОХО  Чукча - не читатель, Чукча - писатель.

Гаден ПРОСТ Пушач

#1210 Re: Re: Re:

2012-12-18 23:21

#1207: - Re: Re:

Не, умнико !! Изобщо не мисля това и не се опитвай да разбереш мисленето ми, след като достигаш до тези изводи - няма да ти се отдаде. Просто казах къде може да се пуши и явно е разрешено !!

И никой да не ми говори за здравеопазване, защото още имам пресен спомен как трябваше да платя допълнително за лекарска комисия (въпреки, че съм здравно осигурен от много години (и то не на минимална заплата !!!)), тъй като касата отпуска пари за ортопедична комисия, които пари достигат за 1 час !! 1 път в месеца !!! за 1 област !!!! - повече няма !!! и това не е заради пушачите !!!!! И сега като слушам, че искат и да вземат едни 100 милиона от касата за запълване на отворили се дупки в други сектори (чудно от къде се отвориха след като бюджета беше перфектен!!!!!) и се чудя за колко време за комисия ще отпуснат следващия път. И като ви гледам тук как най-нагло си пишете, че икономиката няма значение или пък въобще даже не ви преминава никаква друга мисъл, освен, че пушачите са тъпи, а "кръчмарите" са лакоми и да изчезват, защото са много (че и всички покрай тях) и разбирам, колко долна, проста, злобна и пропаднала нацийка сме станали - не без Вашата огромна помощ !!!

Гаден ПРОСТ Пушач

#1211 Re: Re: Re: Re:

2012-12-18 23:27

#1209: Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ - Re: Re: Re:

ХАХА - успя да ме развеселиш :) Благодаря отново и заради това :) Радвам се, че все още има хора с акъл в главата в тази държава :) Всичко хубаво ти желая (а и на останалите де - и те са хора (май) :) )


Гост

#1212 Re: Re: Re: Re:

2012-12-18 23:37

#1210: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re:

Явно си стигнал до момента в който трябва да последваш примера на няколко видни и богати французи и да се откажеш от гражданството си, а и по твоите думи българското общество не те заслужава :)

Но истината е, че не трябва да питаме какво обществото прави за нас, а ние какво правим за него. Това е ценното и това остава.

Аз вярвам, че с тази забрана, макар и не веднага, България ще стане по-приятно място за живеене и затова трябва да се направят усилия (от пушачи и от непушачи).

Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ

#1213 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-18 23:42

#1211: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re:

You're welcome!  :)  Както са казали мъдрите хора: всеки народ заслужава съдбата си. А и избори идват!


Гост

#1214 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-18 23:44

Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ

#1215 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-18 23:50

#1214: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Аз не съм от пушачите- вече. Отказах се преди 2 год. Но.... МРАЗЯ БАЙ ТОШОВОТО ВРЕМЕ- всички под строй и каквото партията каже. И на мен не ми е приятно да е задимено, да ми духат в лицето дим и т.н. И ЗАТОВА предпочитам пушачите да си имат собствени зали или заведения. Но явно повечето не го проумяват, а само повтарят като зомбирани нещо спуснато от "Него". Точно затова ще гласувам за пушачите.


Гост

#1216 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-18 23:58

#1215: Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Въпроса е там, че ако се върне старото положение то няма да е ефективно (пушеше се навсякъде даже и в заведенията в моловете)  и всеки собственик ще разреши пушенето, защото до сега винаги непушачите са правили компромис и в крайна сметка няма да има никаква положителна промяна, ще си имаме старите лисичи дупки, наречени заведения.

Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ

#1217 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 00:08

#1216: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Значи не е проблема в пушачите, а в липсата на санкций, съгласен/съгласна ли си? Ако така милеещите за народа си управници бяха поискали, навсякъде щеше да има ГЛОБИ,ГЛОБИ,ГЛОБИ.  Щяха всички да се научат да се спазват правилата и сега нямаше народа да е разделен. Цивилизованите държави са го уредили проблема, там има ясни правила и солени глоби за неспазващите ги. И вълкът сит, и агнето цяло.  Хубави вентилаций, отделни зали и няма проблем. И пак повтарям- ГЛОБИ!!!

Гаден ПРОСТ Пушач

#1218 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 00:43

#1212: - Re: Re: Re: Re:

Напротив - въпроса е да остане въобще някакво общество - не кой кого заслужава. Не искам да живея в чужбина, но искам да живея в някаква нормална държава. Искам всичките ми приятели, роднини и българите като цяло да живеят добре, а не да виждам как стават все по-зле.

Истината за видните и богати французи е точно такава, че те са направили много за обществото си (дори само чрез данъците, които са платили до момента) и накрая видяха обществото с какво им се отблагодари. Те самите си го казаха и затова напуснаха Франция. Какво правиш ти за обществото и какво можеш да направиш въобще, ако не  да си нормален гражданин, който си плаща данъците, както си му е редът. Това можеш да направиш - всичко се опира до едни прости плащания. В замяна на това държавата ти осигурява определени условия на живот като разпределя това, което си платил, за всички. За да си платиш данъка обаче - трябва да положиш определен труд (макар че и безработните плащат здравни осигуровки де (което излиза, че си е чист вид данък), но това са подробности и повечето хора не ги вълнуват много ;)), когато държавата няма възможност да ти осигури място, където да положиш труд, ти спираш да плащаш данъци (не всички де - някой няма как да спреш да ги плащаш и държавата не я интересува от къде ще извадиш пари да платиш). Като спреш да плащаш определени данъци - държавата не може да вземе пари за да ги разпредели на всички и в този случай всички страдат - нали така ? (не мога да се сетя как по-простичко да го обясня). България е държава, чиито приходи идват предимно от услуги и туризъм - имаме и някоя и друга промишленост, но правителството ни упорито се бори да я унищожава (а и много други хора, както се вижда тук).

България няма да стане по-приятно място за живеене, след като остават все повече хора на улицата (това са тези хора, които плащат данъци - да не го забравяме, нали ?). България няма да стане по-различна държава, като се премахнат заведенията за пушачи, а просто ще стане още по-бедна държава. Не вярвам, че ако има заведение за пушачи, в което ти не си накаран по никакъв начин да влизаш насила, ще се отрази по някакъв по-различен начин на по-приятния ти начин на живот. Но виж - ако останеш без доходи - това определено ще се отрази на по-приятния ти начин на живот. А тези доходи вече се разбрахме от къде идват - нали ? Или пак трябва да повтаряме едно и също ?

"макар и не веднага" - с това ли ще стоплиш и нахраниш хората, които остават без доходи или доходите им са замразени на едно равнище, докато всичко поскъпва ? А кога ? Колко време ще издържат тези хора така ? Не сме сами в тази държава - нали така ? Да - точно ние правим усилията - да остане това общество :) Ако аз си харча парите в чужбина или за стоки, които са произведени в чужбина и не ползвам почти нищо от тази държава - ти ще спечелиш ли нещо от това ? Не само, че няма да спечелиш, но ще загубиш (данъци, услуги, търговия, "ала бала" - такива неща ;). Затова Франция толкова се ядоса на видните и богати фран... опа белгийци, а не защото по някакъв начин обиждат държавата (това само е завеската)

По-простичко няма как да го обясня :) Надявам се да греша (повярвай ми - винаги когато съм казвал това - НЕ съм грешал), но колкото и да се надявам - няма как да си затворя очите или да успея да избегна фактите, които сочат, че никак не греша. Е - разбира се - тази информация идва от медиите (всякакъв вид), идва и от чуждите медии, нооооо... те пък какво знаят и разбират !! И те четат само данни, а не мислят !! Чудно - тези данни и анализи от къде ли са се появили, да не би пък някой друг вече да е мислил и отчел резултата (защото е имал и време да го отчете и е видял как стоят нещата)... Хмммм - над това определено трябва да се помисли ! :)

Гаден ПРОСТ Пушач

#1219 Тема

2012-12-19 00:49

А за тези, които се плашат, че падне ли забраната, няма да останат много заведения за тях - сладурковци - нали сте повече, кой собственик на заведение ще изгони повече клиенти за сметка на по-малко ?? Не се плашете ;) ;) Дайте малко аванс и на другите ;)
Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ

#1220 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 01:03

#1218: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Re:

Поздравления, прекрасно си го написал, но малък процент от драскащите тука ще го обмислят изобщо, камо ли да го разберат. След като имаше мнения пушачите да плащат по-високи осигуровки..... Все пак ще зареват всички като заплатите не мърдат, а цените скочат още. Но никой не се замисля откъде ли ще дойдат тези пари- ще се материализират от нищото ли, как ли... И пак отново ще измисляме колелото, идат избори, ако не ги фалшифицират пак ще се смени правителството, ще мине годинка-две, пак ще се преразгледат някои закони, пак ще се сменят, ноооооооо...... ще са си минали 2 годинки, загубени години, пак някой ще се огледа и ще види как е по Европата :) И пак ще се чудим защо дори Албания и Румъния са на светлинни години пред нас..... но кой да го мисли... До тогава най-вероятно в БГ ще са останали 1 млн работещи, 1 млн деца /повечето ромчета/, 1 млн пенсионери и 2 млн роми. И повечето от тук пишешище ще заминат по Европата- и там- АУУУУ , тук има места където се пуши, да ги затваряме.....

Вече става досадно и банално едни и същи неща да се обясняват- все едно да говориш със зомби, с неграмотен, с циганин, живеещ ден за ден. Хора, които не могат да проумеят, че една проста отделна стая с вентилация би решила проблема....

Желая ти хубава вечер  :)))

Поживем- увидим!

Гаден ПРОСТ Пушач

#1221 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 01:09

#1220: Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ами - ако не успеят да го обмислят (дори и толкова просто нещо), ще го усетят, то друго няма какво да стане :)

 

Хубава вечер и на теб :)


Гост

#1222 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 09:05

#1221: Гаден ПРОСТ Пушач - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

Проблема на вас двамата ви е, че сте двама :) и не можете на проумеете, че 22 000 души са намерили довод да подкрепят пълната забрана. И никой не е длъжен да ви дава на вас обяснение какви са доводите. Като не ги откривате за себе си, ами неподкрепяте петицията и точка. Но не, вие явно искате да спорите или това ви е професия, не знам. Но е интересно какво правите тук и каква ви е целта?

Ако тези които са останали без работа, заради пълната забрана, са толкова много, къде са, защо не подкрепят петицията „За равни права на пушачи и непушачи” та да видим колко са?

Не разбирате ли, че всъщност зад това не стоят ресторантьори и хотелиери (те просто яхват вълната), а стои тютюневата индустрия. 

Проблема на вас двамата ви е, че сте двама :) и не можете на проумеете, че 22 000 души са намерили довод да подкрепят пълната забрана. И никой не е длъжен да ви дава на вас обяснение какви са доводите. Като не ги откривате за себе си, ами неподкрепяте петицията и точка. Но не, вие явно искате да спорите или това ви е професия, не знам. Но е интересно какво правите тук и каква ви е целта?

Ако тези които са останали без работа, заради пълната забрана, са толкова много, къде са, защо не подкрепят петицията „За равни права на пушачи и непушачи” та да видим колко са?

Не разбирате ли, че всъщност зад това не стоят ресторантьори и хотелиери (те просто яхват вълната), а стои тютюневата индустрия.

Един друг бивш пушач ;)

#1223 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 09:40

#1220: Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Мислиш ли, че хората са толкова плиткоумни за да не им стане ясно, че не си никакъв БИВШ пушач. Познавам достатъчно наистина бивши в това число слагам и себе си, така, че съм запознат с възгледите, мнението и поведението на бившите пушачи. Вярвай ми дори по нета се носи миризмата ти на цигари.


Гост

#1224

2012-12-19 09:44

Двама близки имам починали от рак на белия дроб - и двамата бяха заклети пушачи. Починаха след 40-тата си годишнина. Цял живот "отказваха" цигарите. Ужасно е да разбереш, че сам си се обрекъл на смърт. За съжаление всеки си мисли, че точно на него няма да се случи, докато не дойде момента и няма връщане назад. Оставиха малки дечица. Повече трябва да се разяснява на младите хора. Надписите по цигарените кутии вече никого не впечатляват...
Бивш пушач, НО ЦИГАРИТЕ НЕ МИ ПРЕЧАТ

#1225 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-19 09:48

#1223: Един друг бивш пушач ;) - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Проблема си е твой какво мислиш :))) Цигарка вече 2 год. не съм запалвал, засега и не смятам да започвам пак.  Имам още 2-ма приятели като мен- и те спряха цигарите, верно, че от време на време като замирише на цигарка сме си говорили, че ни се допушва. Но слава Богу и 3-мата не станахме като онези "бивши", които сега лаят повече от онези, които никога не са палили. Ти, поне, ако наистина си човек, ако и ти си бивш пушач, можеш да влезнеш в положението. Но такива темерути, които до вчера са димили по заведенията, а днес вече са "света вода ненапита"- ей такива не понасям- независимо за какъв въпрос се отнася. Фурнаджийски лопати!