Декларация на мюсюлманите в Република България

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Декларация на мюсюлманите в Република България


Гост

#1

2012-06-22 00:35

Obvinenieto shte se publikuva v Kanada i USA v vestnitsite sa da vidyat nashata hipokratsiya....Los Angeles.
ХХХ

#2 РЕДАКЦИЯ

2012-06-22 11:15

ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ Е ЕМИЛ ВЕЛИНОВ

Гост

#3

2012-06-22 12:43

Тези обвинения са просто смешни.

Гост

#4 Re: РЕДАКЦИЯ

2012-06-22 13:15

#2: ХХХ - РЕДАКЦИЯ

Благодарим за корекцията, ще бъде внесена!

ГРАЖДАНИН НА БГ

#5

2012-06-22 15:24

АКО НЕ БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ МЕРКИ И АКО НЯМА ОТГОВОР НА ТАЗИ ПЕТИЦИЯ ДА СЕ ПОДГОТВИ ВТОРА ДО ИНСТИТУЦИИТЕ В ЕС.
dfgfdg

#6

2012-06-22 15:49

Познавам някои от тези хора и мога да заявя категорично, че са невинни спрямо безобразните обвинения.

Гост

#7

2012-06-22 15:51

''заиграването'' с тези неща ,винаги води до опасни последствия.Тези които корумпират,или дават заповеди но съответните''прокурори'' нека пак да погледнат назад в историята и да си припомнят какво се случва.

Гост

#8

2012-06-22 23:24

predlagam da se izprati i do eropejskata komisiq po petcite w ewropa pri nujda 6te dam i el. adres na komisiata allah da wi ulesnqwa
ХХХ

#9 Вахта

2012-06-23 09:32

Братя и сестри, да сте чували нещо за вахтите през 90-те? Гответе се за поредната, т.к. на всеки 20 години на мюсюслманите, живеещи в България им се напомня по различни поводи че не са желани, че не са съсобственици на тази държава и че не трябва да са много спокойни. А от наша страна мюсюлманите се налага да им припомняме, че тази тяхната няма да стане и че ние сме си в Родината. Аз съм за вахта. На мюсюлманите ни трябваше повод да се събудим и Аллах ни го прати!
ХХХ

#10 Сценарии ?

2012-06-23 14:54

Братя и сестри,
съгласен съм, че е време за вахта, нека преди всичко да бъдем обединени, защото посоките на тези атаки са различни и целят различни политически, икономически, идеологически проекции?
Не забравяйте, че в държавата, която е наша Родина има цяла армия от кадри който звено и ядро от което се дирижира и се готвят планове, сценарии за управление години наред в това число има агенти, политици, псевдо историци, псевдо мюсюлмани, мутри и подземни кръгове от мафия..и явни ревниви националисти другомразци, за това трябва да сме единни, а иначе хронологията на близката история показва, че доста и малко преди избори винаги се включва поредния сценарии, познайте в ции кошници от гласове трябва да се насочат "овцете" както наричат мюсюлманите в страната, нека не бъдем заблудени, нека се събудим и тръгнем по пътя на Аллах и не се поддаваме на разни политически интриги и задоволяваме нечии нечисти интереси. Задължително трябва да подкрепим нашите братя, достойни мюсюлмани, обвинявани несправедливо ! Време да станем общност за пример или Аллах по-бързо да ни затрива и изпрати други по-добри !

Гост

#11

2012-06-24 02:26

petıtsiata e na miasto...moli nezabavno da se osvobodıta horata...
гост

#12 Re:

2012-06-24 08:22

#11: -

Явно някой не чете... Хората не са задържани а искат да ги съдят! С тази си декларация ние заставаме зад тях и ги подкрепяме!


Гост

#13 Re:

2012-06-24 09:18

#1: -

Ако обвинените не са Другомразци, а проповядват просвещение, наука и уважение към околните, които имат инакви порядки и разбирания  - тогава обвинените няма от какво да се притесняват..... някой ден държавата може и обезщетение да им плати, за това че неправомерно са били задържани.

Нали България е правова държава. Нека спазваме и уважаваме законите

ГОСТ

#14 Re: Re:

2012-06-24 10:03

#13: - Re:

Обвиняемите са 13 мюсюлмански водача, учили в арабския свят (почти всички). Ислям означава мир - тогава вие ми кажете на какво учат и какво проповядват. В исляма е заложена толерантостта към другите религии. Притесненията на всички тези хора идват от това, че в България законите не са еднакви за всички (има куп доказателства за това). Притесненията идват и от това, че вече няколко години се води една тенденциозна борба срещу мюсюлманите и в частност техните водачи, които са учили в извора на Исляма - Медина, Йордания и др., които след като се прибират тук и разясняват на хората как точно трябва да се живее истинския Ислям, как точно трябва да живее истинския мюсюлманин. На някои (може би и от бившото ръководство на Гл. мюфтийство) това не им харесва и постоянно насъскват властоимащите против тях. Точно това се случва и в момента. Ето за това накратко мога да обясня, защо се притресняват истнските мюсюлмани, които са се доверили и вярват на своите водачи!


Гост

#15

2012-06-24 12:52

В времето в което не е отредено да живеем е от изключително важно да живеем в мир и толерантност. Изключителното право на всеки от нас е да живее в страна ,която съблюдава конституционните свободи на гражданите си. България е била и е има защото е съблюдавала тези права, а народа и може и разбира другият. Моля ви хора уважавайте законните права и свободи на хората и отстоявайте своите права. За мен е напълно безумие да се вменяват такива вини на споменатите български граждани. Такива явления не съществуват на нашите географски ширини, безпочвени за мен са всичките обвинения. Аз познавам тези хора, който са високо морални, отговорни и зачитащи законите на страната български граждани. Моля ви не ги бъркайте с някой криминални и съмнителни елементи. Умолявам Ви.
Jovi4
Гост

#16

2012-06-24 13:05

Всяка страна трябва да признае законните, официалните религии на етносите в нейните граници. Другото са секти!
Аз като не вярващ, но не и против религиите човек съм за това.
Мюсюлманите в Република България, борете се за това да сте разбрани, но предварително си изберете Родината!
В противен случай винаги ще сме на "нож"...
Чувам, че искате предизборната кампания да се води на майчин, т.е. на турски език.                                            Множко идва това за малка България.
Не допускайте такива огнища, критикувайте си водачите на партия ДПС - те не са богове!
Лъжат, мажат, а вие си траете! Е, как да ви разбираме тогава...
Бъдете здрави!
Йовчо Колев

Кр. Иванов

#17 Re: 16

2012-06-24 13:19

"...Чувам, че искате предизборната кампания да се води на майчин, т.е.на турски език...."

Нещо тук пак някой греши! Това г-н Колев са думи на ДПС, а аз специално не мисля, че всички мюсюлмани са твърд електорат на тази партия. С тази си декларация тук въобще няма намесени партии и тя е надпартийна. Тази декларация е чисто мюсюлманска - изразява волята и решенията на мюсюлманите в България е не на някаква си партия - било то ДПС, ГЕРБ или която и да е. Мисля, че тези думи от коментара Ви са доста излишни и няма смисъл да спорим на тази тема. Моля ви, не намесвайте мюсюлманите с която и да е партия!!! Тук не е важна политическата принадлежност!

А относно родината... Вие ако се бяхте родил в Дания например - какъв щях да сте - руснак или датчанин...

Това, че релегизната ни принадлежност е различна няма нищо лошо. Но някои институции в България злоупотребяват с добротата на мюсюлманина. Всеки човек е такъв, какъвто е, където се е родил. Аз лично се смятам за българин но изповядващ Исляма а това е и мое конституционно право.

Благодарности за подписа под декларацията и бъдете здрав, г-н Й. Колев!

 


Гост

#18 Re: Re: Re:

2012-06-24 14:03

Наблюдател

#19

2012-06-24 14:22

Тези обвинения отправени от службите са толкова жалки и безпочвени, че изпитвам съжаление към ДАНС и прокуратурата! Това показва техният страх и неспособност! И съответно българския гражданин да гласува тяхното доверие!
След като отправят обвинения към муслиманските водачи които живеят в най-спокойните места на родината ни, в идеално разбирателство м-у всички етноси и религии, които нямат огради по дворовете си и не се притесняват, че някой ще им обере доматите докато спят, и винаги ще помогнат на човек в беда за разлика от други краища на страната ни!....! ЗНАЧИ дълбоко се съмнявам- в деиноста на службите, в техните умения, за какви глупости харчат парите на данъкоплатците, в непрофесионализма им и глупавите им деиствия!
Споделям това, защото лично съм бил в беда в Смолян и получих отношение което никога няма да забравя, видях достоино поведение на хора което ми бе непознато до тогава. Никъде в родината не бях срещал подобно нещо!
Тези хора бяха муслимани! Следователно добротата на техните водачи е в пъти по силна!
Те получават моята подкрепа, на всички мой близки и приятели, сигурен съм от всички религии и етноси!
Вие сте силни, праведни, добри, състрадателни и достойни, така че!...
Силно разочарование от службите и от бездеиствието на власта от по високо ниво.

Поздрави
От най-обикновен наблюдател!
Милена-Иршад

#20 Re:

2012-06-24 16:01

#16: Jovi4 -

Мюсюлманин не означава "турчин" или "арабин". Мюсюлманин е вярващ в Аллах, изповядващ Ислям. Това, че някой иска предизборната кампания да се води на турски език, е нещо съвсем различно и засяга определени хора, в никакъв случай не всички мюсюлмани. Сред турците има и немюсюлмани.

Определено иначе си прав, Йовчо Колев, лъжат, мажат, а ние си траем...Това искаме да променин с подкрепата на Аллах (Богът)!


Гост

#21

2012-06-24 16:19

Пак се търси под вола теле-прави впечатление ,че са хора завършили религиозното си образование в повечето случаи в арабски страни-неудобни на някого- но въпросът е на КОГО- ще гадаем - в никакъв случай не са заплаха за - не държавата - там има интереси - за страната ни БЪЛГАРИЯ!Ако се изпълняваше това , което те проповядваха,господа УПРАВЛЯВАЩИ нямаше да има нужда от т. н. етнически въпрос ,тъй като исляма е религия на МИРА,ТОЛЕРАНТНОСТТА. Заставам зад обвинените несправедливо като редова мюсюлманка, която иска да живее в свободна страна и да изпълнява религиозните си обязаности без притеснение и да обича СТРАНАТА си!

Аз

#22

2012-06-24 17:21

Ми те тези мутри ,мафиоти и явни престъпници със по 10-15 висящи дела ги ''изпуснаха'' избягаха им в чужбина и сега по лесно им идва да се занимават с нашите водачи.Та те дори нямат и доказателства за тях.

Гост

#23 Re: Re: 16

2012-06-24 17:37

#17: ГОСТ - Re: 16

Това исках да прочета (чуя) скъпи ми ГОСТ-е!

Аз правя тази разлика, защото имам приятели турци.

А, и се подписвам с името си - Йовчо Колев, гр. Разград

Кр. Иванов

#24 Re: Re: Re: 16

2012-06-24 17:55

#23: - Re: Re: 16

Да, прав сте - поправих грешката си!

Красимир Иванов, Рудозем

мир и задължения

#25

2012-06-24 19:06

ЕЛХАМДУЛИЛЛАХ (СЛАВА НА БОГ), че истината за религията достигна и до мен и вече съм мюсюлманка.
Да- аз заставам зад 13-те български граждани мюсюлмани (чиито имена се изписват след абсурдни текстове и обвинения).
Благодаря на тези които правят и са направили това което трябва (лекции, сайтове, книги в превод,...) За да имаме всички ние българите- достъпна и истинна информация за религията ( правила и задължения) от БОГ, в цялата и последователност.
Жалко за тези които вярват на измененията от хорицата живяли в комунизъм- (робство пред група хора) и живеят в демокрация- (робство пред група хора).
Пожелавам на обвинените неправомерно български мюсюлмани и всички други: все така дейни, праведни и последователни в истината.
България има нужда от вас и всички праведни, за да наложим истинската подобаваща демокрация за EU.
Както я има в демократичните държави и например Холандия- ислямски предучилищни, училища, държавни институции защитаващи интереса на исляма, учреждения, сбирки, лекции (повечето дори на арабски за тези които имат желание да се усъвършенстват) също и свободни домашни библиотеки на арабски.
АЛЛАХ да закриля и напътства всички мюсюлмани! амин!