7 въпроса за акцията на ГДБОП във фонда за лечение на деца


Гост

#1

2016-04-26 13:00

Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!
Подписах тази петиция защото е нечовешко да съсипваш работеща институция и да унизяваш служителите й, само и само да сложиш начело един доносник на Държавна сигурност и послушна номенклатура, който иска да закрие обществения съвет и да насочва средствата за медицински изделия към "наши" лекари, клиники и доставчици. Защото ако се уплашим и затраем пред такива беззакония, значи сме съгласни с тях и легитимираме убийството на децата ни.


Гост

#2 Re:

2016-04-26 13:38

Присъединявам се!


Гост

#3

2016-04-26 13:41

Защото си задавам абсолютно същите въпроси. Защото искам да знам отговорите. Защото не искам да живея в общество, в което правораздавателната система се използва за разчистване на сметки. Мария Чернева


Гост

#4

2016-04-26 13:51

Искам в България върховенство на закона и ясни правила за всичко, а не башибозушка пасмина!

Гост

#5

2016-04-26 14:12

Темата и поставените въпроси за мен имат смисъл, при това конкретен. Знам, че именно наличието на обществен съвет и конкретното ръководство на Фонда са нещата, които случват помощта към хиляди деца и семейства да е реална. Вярвам и съм наясно, че показната акция, беше мним преврат да се отнеме контрола на държавни средства от независим орган, какъвто е обществения съвет. Вярвам, че зад всичко това стоят лични интереси, далеч от призвание да се ползва Фонда по предназначение. Вярвам и знам, че сегашният-предишен Директор на Фонда Пилософ, е върнат за да довърши задачата си от преди - да заличи Общественият съвет и да подчини Фонда изцяло под шапката на МЗ и еднолични чиновнически преценки и решения.


Гост

#6

2016-04-26 14:16

Защото нямам думи ,защото нямам сигурност, защото съм обезнадеждена!

Гост

#7

2016-04-26 15:51

Подкрепям изводите и посицията на отвореното писмо.

Гост

#8

2016-04-26 17:35

Истината трябва да излезе на яве и законността да възтържествува! Като родител на дете, изпратено за лечение в чужбина, точно от тези хора искам да знам: Кой? Защо? изсипа тази помия върху едни достойни хора и една наистина, работеща институция?! Не само защото г-н Павел Александров и екипа му са изключителни, достойни хора, компетентно и човешки ангажирани с работата си, но и защото ние, като хора и общество, не бива да се примиряваме с неправдата, защото ако се примирим и днес, "утре" просто няма да има...Ирина Мишел

Гост

#9

2016-04-26 17:47

Защото ако може с лъжи да се извършват подобни акции, искам нещата да приключат с истини и да има законност, а не безхаберие и не Пенка Белева сега да събира за ново 'мазерати'


Гост

#10

2016-04-26 18:01

ЗА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА ИСТИНАТА

Гост

#11

2016-04-26 18:05

Защото искам хората,за които гласувам да проявяват и изискват морал и загриженост към всеки един гражданин! Защото без морал всяка дейност е обречена на провал, а държавата на развала! Защото до гуша вече ми е дошло да развращават моя народ, а децата му да бягат погнусени от тук и да търсят прилагането на закон,справедливост и уважение по чужди земи! 

Всички, които по този начин мачкат който и да е човек са губители на народа! А когато са в управлението на страната пък, двойна и тройна е отговорността им!


Гост

#12

2016-04-26 18:10

Като родител и гражданин на тази държава съм длъжен категорично да заява моята позиция и мнение относно публичния арест на директора на Фонд за лечение на деца Павел Александров и неговия екип. Тоава беше най-бруталното, гнусно и безочливо премахване на неудобен директор от страна на властимащите.Павел Александров и неговия екип бяха единствените, които наистина милееха за болните деца и реално отпускаха средства за тяхното лечение, в необходимите за случая срокове.Искам да заявя също ,че никога не е имало повод да се съмнявам в тяхната почтенност и прозрачност в работата им. Познавайки за жалост работата на проф.Пилософ и причината за поставянето му на този пост в момента и преди, като член на Обществения съвет, по времето на Ива Станкова, с мин. Андреева, не вярвам ,че изобщо някое дете, ще получи лечени в чужбина. Емил Маринов

Гост

#13

2016-04-26 19:35

В подкрепа на това, да се спре отстраняването на компетентни, истински работещи, мислещи и имащи вярна преценка за нещата и и за повереното им ведомство. Да се спре назначаването на некомпетентни, набедени, измислени и т. н " специалисти ", продажници и лакеи на една или друга партия, мутри, доносници и всякаква подобна сган. Оставете разбиращите, истинските професионалисти да си вършат работата, за която са призвани! !!!!

Гост

#14

2016-04-26 19:57

Оставам с надеждата да получа в близко бъдеще отговорите.

Гост

#15

2016-04-26 20:29

Защото ми писна от Цветановщината!

Гост

#16

2016-04-26 22:00

Стига безхаберие и милиционерщина!

Катя Горанова

#17

2016-04-27 00:47

Защото искам да подкрепя компетентността, загрижеността и човечността в лицето на служителите и директора на Фонда и да изразя възмущението си( погнусата) от беззаконието и дебелащината в нашата държава.


Гост

#18

2016-04-27 04:22

Съд до дупка за пробитите ни институции!

Гост

#19

2016-04-27 05:37

Защото зная, че няма злоупотреби в този Фонд и хората работят честно и прозрачно.

Гост

#20

2016-04-27 07:06

Защото не искам всичко това,което се случи с фонда да бъде "заметено" под килима.

Гост

#21

2016-04-27 07:18

Мафиотите, които ни управляват искат да откраднат и тези пари...


Гост

#22

2016-04-27 08:16

Защото искам да има прозрачност точно в този фонд! Защото хората които работеха там си вършеха съвестно работата!

Гост

#23

2016-04-27 08:43

Полицейското нахлуване във фонда за пореден път показа как политическото управление използва силови структури за свои цели - публично нищо не е оповестено по ясне начин, и си позволява да разпределя парите на данъкоплатците по некоректен, неадекватен и неясен начин.
Десислава Димитрова

#24 Re:

2016-04-27 08:53

#23: -  

 Присъединявам се и подкрепям тази петиция защото трябва да се спрат източването на държавата и схемата която са подготвили Министър председателя , Министъра на здравеопазването и Г- жа Румяна Бъчварова трябва да понесат последствията си и да дадат обяснения на всички защо искат да унищожат този фонд за децата ни защо искат да източват пари от там като стопират всички лечения в чужбина а задължават всички родители да лекуват децата си сами в България - Така е по лесно източването на парите . 

Защо набеждават невинни хора в техен интерес като назначават Г- жа Пенка Велева ( МАЗЕТАТИТО) - една корумпирана кучка 

Българи отворете си очите защото не е само това . Тая измет от управляващи трябва да си ходи и да бъдат съдени .

 

Родител и гражданин

#25

2016-04-27 09:06

Като родител на дете, преминало през тежко лечение през 2012 г. и имащ пряка представа от работата на Фонда ясно и категорично заявявам, че подкрепям писмото и изразената в него позиция. Възмущението в семейството ми е огромно. Публичната, показна полицейщина и организирана саморазправа с един достоен човек и неговия екип минаха поредните морални граници в оскотялото ни общество, в което термини като "ценностна система" отдавна са изпразнени от съдържание. 

Свидетели сме на мръсна инсценировка, в която активно са въвлечени спец. служби, прокуратура и медии. Анонимният сценарист на този фарс добре си е направил сметката - публично се подхвърля информация за злоупотреби, средства, предназначени за болни деца и хората реагират остро и емоционално. Мръсотията е хвърлена и в очите на обществото тези хора са очернени и оклеветени. На практика извършено бе публично убийство. Няма нормална държава, в която следствие да бъде извършвано по подобен начин - с едва ли не он-лайн връзка между спец-служби и определени медии, без следствена тайна, без спазване на елементарни процедури, които гарантират човешките права и на хората, срещу които е пусната тежката машина на държавния апарат. 

Само че не са познали. И нашата реакция е емоционална, но с обратен знак. Ако мълчим от свидетели на случващото се, се превръщаме в съучастници на това публично извършвано от власт-имеющи хора престъпление. Не  е необходимо да ходим далеч, за да открием хората инсцинирали това "активно мероприятие". Ако спазваме правилата на криминалистиката, която толкова много се спряга през последните дни, трябва само да видим интереса. Нищо повече. Кой има интерес от разпределянето и усвояването на средствата, които до този момент управлява фонда ? Дано да съм лош пророк, но това, което сега предстои е средствата да бъдат насочвани по "по-правилен начин" към "по-правилни" места. И цената я плащаме всички ние. 

Освен оклеветяването на достойни хора най-трагичното в цялата история е и превръщането на болни деца и техните семейства в заложници на мръсната игра, която се води срещу Фонда. Представете си какво им е на семействата, които сега чакат за отпускане на целева финансова помощ или им предстои да кандидатстват. Лично ние със съпругата ми познаваме две такива семейства. Стресът при родители, които се борят за живота и здравето на детето си и така е изключително висок, а какво да кажем сега? Стискаме палци на тези хора и сме с тях. Разбиването на доверието във Фонда и в Обществения съвет, публичното им дискредитиране и омаскаряване са нещо ужасно и хората, които са отговорни за тези действия трябва да си понесат последиците. 

И като ще си говорим за злоупотреби: Злоупотреба е да дирижираш ГДБОП, прокуратура и т.нат. все специализирани държавни служби да изпълняват поръчкови акции. Защото заплатите и времето на всички тези специалисти ги плащаме ние като данъкоплатци на държавата. За срам и професионална етика няма да говорим - очевидно тези категории нямат място в случващото се през последната седмица.

Въпросите в писмото са точни, но категорично не са единствените, които трябва да бъдат зададени. И не трябва да чакаме само отговори. След отговорите трябва да има оставки ! Категорично не желая да политизирам въпроса, но в нормална държава чиновници, служители, служби и пр. носят отговорност (не само на дума като при сегашния Министър на здравеопазванети). Трябва да има понесена отговорност, а за подобна мерзост още повече. И глобите от делата, които България плаща за причинени морални и материални щети от нейни служители трябва да бъдат изплащани не от Държавния бюджет, а от причинилите щетите конкретни служители. С имена - не анонимно !

Ние - родителите на деца, лекувани с подкрепата на Фонда през последните години, знаем какъв е моралът на Павел Александров и на служителите във Фонда ! И този морал няма нищо общо с клеветите, разпространяване през последната седмица. Няма да изоставим достойни хора, работили почтено за благородна кауза, в тази мръсна история, в коятно едни задкулисни интриганти ги въвлякоха !

Не трябва да се крием и да мълчим. Стоя зад думите си с името си.

Една добра максима казва: "Не е необходимо да се извършват подвизи. Достатъчно е да не се извършват подлости!"

 

Христо Попов