"ПРОТИВ" задължителния предмет по религия в училище

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията "ПРОТИВ" задължителния предмет по религия в училище

Александър Иванов

#1

2015-09-26 09:54

Това са децата! Без религия, без идеология, без разделение...


Гост

#2

2015-09-26 11:35

21 век сме, религията трябва да е личен, осъзнат избор, а не част от възпитанието.

Гост

#3

2015-09-26 11:51

Религията няма никаква работа в училищата
Александър Иванов

#4 Как да намалим насилието в училище?

2015-09-26 12:02

Един от аргументите за задължителен час по религия в училище е намаляване на насилието в училище. Представям ви програми на различни организации по света занимаващи се УСПЕШНО с намаляването на насилието в училище и О ИЗНЕНАДА, вероучението не попада никъде в тези планове като работещо средство:

 

1. Centers for Disease Control and Prevention - cdc.gov/violenceprevention/youthviolence/schoolviolence/prevention.html (допълнителни ресурси и изследвания са добавени като препратки накрая на материала)

 2. National Association of School Psychologists

3. Abusivekids.com - www.abusivekids.com/how-to-stop-school-violence-in-10-ways.html

4. National Parent Teacher Association - www.pta.org/content.cfm?ItemNumber=984

5. National Crime Prevenetion Council (Публично достъпна готова програма с препратки към научна информация и изследвания)

6. The Swedish National Council for Crime Prevention

7. Unicef (публично достъпна програма)

и т.н. и т.н. и т.н. 

Ще намерите още десетки, дори стотици такива ресурси. Религията няма общо с намаляването на насилието в училище!


Гост

#5

2015-09-26 13:51

Защото смятам, че религията трябва да се изучава в горния курс и децата да могат да изберат по свое убеждение или според традициите в семейството си коя религия да изучават, а не задължително Православие. За да е ясна позицията ми ще кажа, че аз лично съм православна християнка от преди 50 години по кръщение и от 40 по убеждение.

Гост

#6

2015-09-26 14:31

Спрете промиването на мозъците на децата !
Българин

#7

2015-09-26 14:52

Защото набиването на глупости в главите на децата е престъпление. Ако изучаваха религиите и това им помагаше да уважават другите и да ги разбират - щях да съм с две ръце ЗА

Александър Иванов

#8 Религиозността в училище води до...

2015-09-28 06:22

https://youtu.be/M7t8LVrK_S0

Когато религиозността в училище е силна, следват такива неща... Учител забелязва, че негов ученик на ЧЕТИРИ години, пише с лява ръка. Отива до него вдига ръката му и я нарича ЗЛО! След като майката на мъника праща запитване до учителя, отговорът е че го е чел в някаква статия освен това мн често дявола е олицетворяван като левичар... Оказва се, че до голяма степен училищната администрация подкрепя учителя! Това се случва в Оклахома, десетия най-религиозен щат в САЩ с около 80% напълно убедени в съществуването на бог жители.

Подкрепете петицията! Не позволявайте това да споходи и нашите деца, които са с нещо по-различни от другите!


Гост

#9

2016-03-28 15:44

Подписвам тази петиция, защото не съм съгласен държавата да помага на църквата в похищаването и присвояването на морала и в поощряването на нелепите и опити да представи насаждането на примитивни суеверия като възпитаване в "добро".

Гост

#10

2020-02-11 13:00

Подписах тази петиция въз основа на своя личен избор да стана Атеист както и обеждението ми,че Атеизма и Комунизма нямат нищо общо както и Конституцията на сраната Членове. 37. до 39 Чл. 37.
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
(2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.