Не на разширяването на ул. Поморийска в Бургас

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на разширяването на ул. Поморийска в Бургас


Гост

#1

2015-08-25 11:08

Опасно е увеличаването на трафика там,Има детска площадка!Колите нямат място в Морскзтз градина!

Гост

#2

2015-08-25 16:20

Надявам се да се спре не само разширяването на паркинга, а да се спусне завинаги бариерата, която се намира в края на паркинга и да се забрани преминаването на автомобили по този разрушен път. Ходете пеша - хем приятно, хем здравословно.

Гост

#3

2015-08-26 06:27

Не виждам смисъл да се разширява тази отсечка.В градината играят и се разхождат много деца!Нека поне там остане с ограничен брой автомобили.Знам каква лудница е да отидеш на плаж там с кола,но не виждам смисъл да се разширява платното за сметка на зелените площи.Стига с тези смешни идеи на дребни хорица....

Гост

#4

2015-08-26 08:45

Няма що, вместо да се забрани достъпа на автомобили след паркинга, ще се разширява улицата. Като искат гостите на града да плажуват точно там да повървят пеша, не е страшно, а и една хладилна чанта, плюс чадър не тежи чааак толкова.

Гост

#5

2015-08-26 08:50

Защото пътувам много в Европа и виждам как се развиват големите градове - не за сметка на зелените площи и териториите за пешеходци , а обратното - колите се извеждат встрани от най оживените райони
Gero

#6 Не на бетона

2015-08-26 09:30

Никак не ми допадат бетонните сдания в морската градина, както и новата Флора. В никой парк в света, няма бетонни сгради или дискотеки ако не сте ходили използвайте google earth и разгледайте. Днес държавна сграда, а след няколко години, може да бъде приватизирана с мотив, че не може да се поддържа и прочие.

Къде сте виждали тротоар от 2-3 плочки широчина, че как ще се разминат 2 двойки, вървящи в противоположни посоки, по единично ? Ами ако някой се спъне и отива директно под колелата на автомобилите.


Гост

#7

2015-08-26 09:58

Изобщо не би трябвало да се позволява на мързеливите да ходят до солниците с коли. Станах свидетел на няколко ужасни задръствяния това лято. А ние с колелата стоим и няма на къде да мръднем, да не говорим че нямаше място и за пешеходци..Безобразие. Нямат работа там с коли. Да вземат да се разтъпчат малко,

Гост

#8

2015-08-26 11:55

Още на 24.08.2015 г., когато прочетох новината, че е входирана докладна, предположих, че бургазлии няма да останат безразлични към нея! И естествено петицията не закъсня! Веднага реших да я подкрепя с идеята, че винаги съм си мислила, че тази улица трябва да бъде затворена за МПС. Там трябва да се обособи САМО И ЕДИНСТВЕНО пешеходна и вело зона! През летния сезон от коли не можеш да се разминеш, лично съм виждала как майки с колички се чудят откъде да минат! Може би само МПС на дистрибутори трябва да имат сутрин рано достъп до заведенията, примерно за определен часови период и до там! Всеки друг, дори и собствениците на заведенията, трябва да бъдат ограничавани - нищо няма да им стане да походят пеша! А и това в края на краищата е ПАРК - МОРСКА ГРАДИНА, НЕ Е МАГИСТРАЛА!
ЕТО ЗАТОВА, АКО ТРЯБВА 10 ПЪТИ ЩЕ ПОДПИША, АКО МОГА ТАЗИ ПЕТИЦИЯ - ПРОТИВ РАЗШИРЯВАНЕТО НА УЛИЦА "ПОМОРИЙСКА" В БУРГАС!!!!
И ДАНО ДА СЕ ВСЛУШАТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И ДА НЕ ПОДМИНАВАТ МНЕНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ, ОСОБЕНО НА ГЕРБАДЖИИТЕ, ЗАЩОТО И БЕЗ ТОВА ИМ СЕ КЛАТЯТ КРАКАТА!!!!
mana

#9 Re: Не на бетона

2015-08-26 12:05

#6: Gero - Не на бетона 

 ..."Къде сте виждали тротоар от 2-3 плочки широчина, че как ще се разминат 2 двойки, вървящи в противоположни посоки, по единично ?"...

И не само, че са тесни тротоарите, ами ги очертаха 2/3 от тях за вело алеи! То няма място за 2-ма пешеходеца, да не говорим за майки с колички, ами и велосипеди...


Гост

#10

2015-08-27 04:46

Абсолютно ПРОТИВ!!! Трябва да се затвори и да се остави само за пешеходци и велосипедисти. Имаше период мисля през 1997-98 г. когато бариера осигуряваше пропуск само на служебните автомобили на Солниците. После нещастен инцидент затвори с бариери и пътя от капаните към Солниците. Да не чакаме отново да се случи нещастие за да върнем бариерите.

Гост

#11

2015-09-04 19:18

Дали има шофьори сред подкрепящите и коментиращите нелепици? Нали не всеки живее в Лазур и трябва да остави някъде на паркинг колата си за да стигне до плажа? Как стотиците възрастни хора могат да стигнат до солниците и лугата според вас? В момента широкия тротоар е с толкова изпочупени и неравни плочки, че не става и за пешеходци. Нали има "легнали полицаи" които да ограничават скороста колкото и широка да е улицата? Нали има инвалиди кото също искат да стигнат до плажа? И с какъв акъл ще затвориш достъп до паркинг изграден именно за паркиране на автомобили? Дали не могат да се сложат парапети от двете страни, така че пресичането да става само на пешеходни пътеки, които може да са повдигнати, а спирането на тях е задължително? Дали не е по добре да се помисли преди да кажете "НЕ" на една добра идея?


Гост

#12 Re:

2015-09-07 06:51

#11: -  

 А защо си мислите, че всеки здрав и прав човек е длъжен да стигне до там с кола и въобще да ползва кола в целия град? А дали когато се разшири улицата ще стане по-достъпно за хората, за които пишете? Всичко, което описвате може да се реши с други мерки, а не с разширяване на улицата, защото тогава достъпа на тези хора ще стане още по-труден. Дали не е добре преди да се напише нещо да се помисли малко, а? А колкото за оградите... Това показва, че написалия това е възрстен човек , с мислене от средата на миналия век. Ограда срещу пешеходците в морската градина???? А да направим една магистралка по цялата дължина на морската да искате?